Főoldal » egyéb » Újabb fontos villanyautó komponens gyártása jön Magyarországra

Újabb fontos villanyautó komponens gyártása jön Magyarországra

A Dana amerikai gépjárműalkatrész-gyártó friss bejelentése szerint, mintegy 36 milliárd forint értékű beruházással bővíti meglévő üzemét Győrben, ahol elektromos autók meghajtásának és akkumulátorainak hűtéséhez állít majd elő termékeket. A 300 új munkahely teremtését a magyar állam 6,6 milliárd forinttal támogatja.

Forrás: Dana Hungary

A Dana Incorporated egy 119 éves ohiói székhelyű, amerikai autóipari vállalat, amelynek komplett üzletága épül az elektrifikációra, és az ehhez szükséges hajtásláncok, vezérlők, mechanikai és elektronikai alkatrészek és komplett rendszerek gyártásra. A Dana Hungary Kft. 2005 óta van jelen hazánkban, 2021 végén pedig 1200 főt foglalkoztattak Győrben. A magyar üzem hajtó és futóműveket, hőcserélőket, szelepházfedeleket és fogaskereket is gyárt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.