Főoldal » elektromos autó » Megvannak a BMW i5 magyar árai

Megvannak a BMW i5 magyar árai

Új, nyolcadik generációs 5-ös BMW-t már 23,3 millió forinttól vásárolhatnak a magyar vásárlók, aki viszont igazán korszerű dinamikára és izgalmasabb vezetési élményre vágyik, annak legkevesebb 28,6 millió forintot kell félretennie – ennyibe kerül ugyanis a sportszedán tisztán elektromos változatának alaptípusa hazánkban.

Az új 5-ös sorozat és egyben a legelső i5 májusban mutatkozott be minden eddiginél fejlettebb digitális innovációkkal, többek között 5G-vel, videójátékokkal, Bundesliga TV csatornával, valamint a szempillantásunkkal kezdeményezhető automata sávváltási funkcióval. A modell kezdetben két tisztán elektromos, és három belsőégésű motoros változatban lesz kapható Európában, 2024-ben pedig érkeznek plug-in hibridek is.

A villanyautók közül az alapmodell a BMW i5 eDrive40 nevet viseli, ennek maximális teljesítménye 250 kW / 340 lóerő a Launch Control rajtprogram és a Sport Boost üzemmód aktiválásával. A 430 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes elektromos motorja a hátsó kerekeket hajtja. A BMW i5 eDrive40 modell 6,0 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, végsebességét pedig a hajtáslánc vezérlőelektronikája 193 km/óránál korlátozza.

A 28,6 millió forintos indulóáron kapott alapfelszereltség tartalmazza a LED fényszórókat és hátsó lámpákat, a könnyűfém keréktárcsákat, a BMW Live Cockpit Plus BMW Curved Display kijelzőt, a kétzónás klímát, a hőszivattyút, a 11 kW-os fedélzeti töltőt, valamint a Parkolóasszisztens Aktív parkolást segítő rendszerrel és tolatókamerával.

A metálfényezések 428.900 forintnál kezdődnek, a látványos külső és belső dizájnelemeket tartalmazó M Sport csomag pedig 1.186.900 forintért választható. Az Iconic Glow, azaz a megvilágított hűtőrács felára 195.300 forint, de a konfiguráció közben számos egyéb különálló, vagy csomagban kínált extrával növelhetjük autónk tudását vagy tehetjük egyedibbé megjelenését.

Az BMW 5-ös sorozat csúcsmodellje, a 442 kW / 601 lóerő maximális teljesítményre képes BMW i5 M60 xDrive típus-specifikus stílusjegyekkel megfűszerezve ígéri a BMW M modellek hamisítatlan menettulajdonságait. Az első és a hátsó tengelyen dolgozó egy-egy elektromos motor elektromos összkerékhajtást hoz létre. Az M Launch Control rajtprogram és az M Sport Boost üzemmód aktiválásával a rendszer csúcs forgatónyomatéka 820 Nm, amely 3,8 másodperc alatt teszi lehetővé a nulla-százas gyorsulást. A modell végsebességét a hajtáslánc vezérlőelektronikája 230 km/óránál korlátozza. Ez a típus 40,5 millió forint ellenében lehet a vásárlóké.

A megrendelt példányokat októbertől szállítja ki a BMW, az i5 kombi változata 2024-ben debütál.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.