Főoldal » elektromosautó-töltés » Újabb hálózattal kompatibilis a FordPass Plug & Charge Európában

Újabb hálózattal kompatibilis a FordPass Plug & Charge Európában

2023 június elején üzenetben jelzett a Ford Pass, hogy egy megújult változatot töltsek le az applikációs áruházból. Alapvetően nem értettem miért van szükség egy teljesen új program telepítésére, de a Fordtól kapott üzenetben az állt, hogy gyorsabb, stabilabb, könnyebben frissíthető, megbízhatóbb és a későbbi fejlesztésekre előkészített változatról van szó. Az üzenet kifejezetten kérte, hogy az új alkalmazás autóval való összekapcsolását követően a régit távolítsam is el a telefonomról.Első ránézésre az applikáció logóján kívül nem sok minden változott, de érzésre az új verzió valóban gyorsabb és stabilabb lett. A dizájn maradt a régi. Semmit nem kellett újra beállítanom. Az autóm ott volt a virtuális garázsban, a beállítások is megvoltak, és a régi üzeneteimet, töltési- és utazási naplókat is átvette az új app.
Néhány perc után hagytam is a dolgot, de később úgy döntöttem lépésről-lépésre végignézem az egyes menüpontokat és akkor jött a meglepetés:
A Plug & Charge menüpont alatt az IONITY mellett egy új szolgáltató jelent meg és volt automatikusan kipiálva.

Arról, hogy a Ford egyike azon nagyon kevés márkáknak, akik Európában az IONITY oszlopain működő Plug & Charge szolgáltatást kínálnak a legutóbbi villanyórában is volt szó. A most megjelent töltőszolgáltató a német Aral Pulse, amely elsősorban üzemanyag-értékesítéssel foglalkozik. Németországban például 2400 állomásával a legnagyobb szereplőnek számít, de potens szereplő az ásványi olajok kereskedelmében, az autómosók üzemeltetésében és nem mellesleg évente 31 millió kávét főznek le elvitelre a shopjaikban, így abban is a legnagyobbak a német piacon.

Az Aral Pulse töltőhálózata | Forrás: aral.de

Az Aral tehát felült az innovációs vonatra és mára nemcsak a töltőhálózatát bővíti viharsebességgel, de ezek szerint más kontinensekről származó autóipari nagyágyúkkal is szívesen működik együtt. A dinamikus fejlődésnek köszönhetően a Pulse hálózat mára 1456 töltőponttal rendelkezik 261 helyszínen. A töltőszigetek olyan helyeken találhatóak, mint a Burger King éttermek, vagy a német piacon népszerű REWE szupermarketek, arra pedig kifejezetten büszkék, hogy a töltéshez tanúsított zöld áramot kínálnak.

Forrás: aral.de

Sajnos egyelőre magyarországi oszlop híján nem tudjuk kipróbálni a gyakorlatban, de ha valaki az olvasóink közül jár Ford Mustang Mach-e-vel és Ford Pass előfizetéssel Aral töltőszigetnél, akkor tegye meg, hogy kipróbálja.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Zvara Szabolcs

Hiszek abban, hogy a legkisebb tettnek is lehet óriási hatása ezért villanyautót használok, amit napelemről töltök. Igyekszem a háztartást műanyagmentesíteni, a hulladékot szelektíven gyűjteni, az elhasznált dolgokat újra felhasználni és amit lehet a saját kertben megtermelni. Jó érzés tudni, hogy ez nem csak nekem számít, ezért csatlakoztam a Villanyautósok.hu csapatához.