Főoldal » elektromos autó » A Tesla megint elverte a Porschét a Nürburgringen

A Tesla megint elverte a Porschét a Nürburgringen

Újabb kör kezdődhet a Porsche és a Tesla között a leggyorsabb szériagyártású villanyautó címéért, amelyet a híres német versenypályán, a Nürburgringen elért időeredményben mérnek.

Most ismét Stuttgartban pattog a labda.

Pofátlanság

Lehet nem is futná most már a sokadik kört ez a történet, ha az amerikai kihívónak elég lett volna a Laguna Seca rekord, hiszen az mégiscsak egy amerikai versenypálya, meg aztán messze nem annyira híres mint a Zöld Pokol. Amiért a Tesla próbálkozásai különösen pofátlanok, az nem csak az, hogy egy német márkát próbál beelőzni egy német pályán, hanem azért is mert a Nürbrugring neve mára összeforrt a Porschéval, gyakorlatilag a márka felségterületének, egyik fejlesztési centrumának számít.

2021 szeptemberében sikerült először a Model S-nek az új Plaid változattal megszerezni a címet 7 perc 35,5 másodperces idővel, amit a németek nem hagyhattak annyiban, és 11 hónappal később egy speciálisan felszerelt Taycan több, mint két másodpercet faragott ebből.

A két márka hívei persze mindig megtalálják a magyarázatát, miért is „nem ér” a rivális győzelme – anno a Tesla Plaid nem a gyári alapfelszereltségnek számító gumikat és kormányt használt, a Taycan pedig egy olyan 13 ezer eurós Performance kit hardver és szoftvercsomagot kapott, ami csak később lett elérhető a vásárlóknak. De ettől még ami a pálya hivatalos statisztikájában szerepel az hivatalos rekord.

Most ismét a Teslán volt a sor, hogy rátegyen még egy lapáttal, és az új, hasonlóan drága Model S Track Package bevezetése alkalmából újra kiküldték a tesztpilótát egy körre, amely nyolc másodpercet vert rá a Taycan idejére.

Ezután megint a németeknek kell megvédeniük a haza becsületét, a feladat pedig az, hogy 7 perc 25,2 alá szorítsák a Taycan köridejét.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.