Főoldal » elektromos autó » Megérkezett a Renault új villanyfurgonja

Megérkezett a Renault új villanyfurgonja

Heteken belül elérhetővé válik Európában a világszerte több mint 2,4 millió példányszámban eladott Renault Trafic kisteherautó tisztán elektromos meghajtású változata, amely kiteljesíti a francia márka zéró károsanyag-kibocsátású könnyű haszongépjármű-palettáját.

A Renault Trafic Van E-Tech Electric, mely egyébként tavaly szeptemberben mutatkozott be először, akkor még előzetes adatokkal, 52 kWh kapacitású akkumulátorral készül, amely a WLTP szabvány szerint 297 km hatótávolságra elég. A kisteherautót egy 90 kW teljesítményű és 245 Nm nyomatékú motor hajtja.

Az akkumulátor feltöltésére többféle lehetőségük is van a vásárlóknak, használhatják a standard 7 kW-os egyfázisú fedélzeti töltőt, vagy kérhetnek 22 kW-os háromfázisú AC töltést, amely kevesebb mint 25 perc alatt 50 kilométer hatótávot ad a villanyautónak. A megrendelők 50 kW-os DC töltést is vásárolhatnak, de erre csak a jövő évtől lesz lehetőség. A gyártó 8 évig vagy 160.000 kilométerig garantálja, hogy az akkumulátor kapacitása nem esik 70% alá.

A modell két hosszúságban (5,08 méter és 5,48 méter) és két magasságban (1,967 méter és 2,498 méter) fog készülni a sandouville-i gyárban. A hosszabbik változatban 4,15 méteres csomagtér áll rendelkezésre, és akár 8,9 köbméternyi helyet is meg lehet pakolni csomagokkal. A Renault Trafic Van E-Tech Electric hasznos teherbírása 1,1 tonna, és akár 750 kilót is elvontat.

A hosszabb (L2) típus Van, FloorCab és CrewCab kialakításban októbertől rendelhető, a szállítások novemberben kezdődnek. Az L1 hossz Van és CrewCab változatokban novembertől lesz elérhető, a szállítások pedig decemberben indulnak.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.