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
auto
2024. 04. 27. szombat

Fenntartható mobilitás karnyújtásnyira

egyéb

A hamarosan Magyarországra érkező BYD, az újgenerációs mobilitási vállalatok éllovasa leszámolna az elektromos autózással kapcsolatos félelmekkel.

Nincs irigylésre méltó helyzetben, aki újautó-vásárláson töri a fejét. Az autóipar ma olyan átalakuláson megy keresztül, ami az egész mobilitás jövőjét megváltoztatja. A változás mögötti fő hajtóerők közé tartoznak a környezetbarát közlekedés iránti sürgető igény és az átalakuló fogyasztói szokások, de ne feledkezzünk meg az egyre szigorúbb szabályozásról sem, hiszen az EU klímacéljai 2035-re száműznék a piacról a belső égésű motorokat.

A legdinamikusabban fejlődő technológia

Bár sokan idegenkednek még attól, hogy maguk mögött hagyják a benzin- vagy dízelmotorok világát, valójában a konnektorról tölthető járművek technológiai kiforrottsága már ma is számos területen lekörözi azokat, így nem kell kompromisszumokat kötnünk vagy lemondanunk megszokott kényelmünkről. Az elektromos autók hatótávolsága hihetetlenül megnőtt az elmúlt években, és ma már elérhetőek olyan modellek, amelyek akár több mint 500 kilométert is képesek megtenni egyetlen töltéssel. Az akkumulátorok hatékonysága is jelentősen javult, és 30 perc alatt akár 30% -ról 80% -ra is tölthetők. Ráadásul a legfejlettebb akkumulátorok akár 5000 töltési ciklust is elérhetnek, így akár hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint a hagyományos belső égésű motorok.

A modern elektromos motorok olyan gyorsulást és kirobbanó teljesítményt kínálnak, ami akár a hagyományos autókat is megszégyeníti. Az elektromos autózás nemcsak a jövő, hiszen már ma olyan széles skáláról választhatunk, ami mindenki igényeit képes kielégíteni.

Pénztárcabarát megoldás

Az elektromos autók ára folyamatosan csökken, és elemzők szerint hamarosan azonos szintre kerülhet a hagyományos hajtásláncokéval. Ekkor már egyértelműen a konnektorról tölthető autók felé billen a mérleg nyelve, hiszen üzemeltetési költségeik jelentősen alacsonyabbak a belső égésű motorosokhoz képest, így a befektetés hosszú távon mindenképp megtérül. A töltőinfrastruktúra fejlődése is elengedhetetlen a váltáshoz: a töltőpontok hálózata egyre sűrűbb, és ez megkönnyíti az utazást. Az elektromos autózás már most is életképes alternatíva, és a technológia folyamatosan tovább fejlődik!

 

BYD: a fenntartható mobilitás új korszaka

Az olyan újgenerációs autógyártók, mint a BYD, alapjaiban forgatják fel a NEV („New Energy Vehicle”) kategóriáját, hiszen innovációjuk középpontjában kizárólag az elektromos mobilitás áll. A NEV a kínai piac legdinamikusabban fejlődő kategóriája: a konnektorról tölthető elektromos autók, legyenek akár kizárólag akkumulátorosok, akár PHEV meghajtásúak, eladásai évről évre rekordokat döntenek. Az idén 27 éves BYD a NEV kategória világelső gyártója, Blade Battery technológiája pedig forradalmi változást hozott, hiszen szigorú körülmények között végzett extrém tesztek sorozata alapján a világ egyik legbiztonságosabb akkumulátora lett. A folyamatos innováció eredményeként a Blade Battery jelentős hatótávolság-növekedést és hosszabb élettartamot nyújt, ezáltal megbízható és fenntartható energiatároló megoldást kínál.

A csak az idei év első félévében 1,2 millió járművet értékesítő BYD nemcsak Kínában piacvezető, de globálisan is kétszer annyi konnektorról tölthető elektromos autót adott el, mint a nagy német autógyártók összesen. A vertikális integráció – amikor a gyártó az akkumulátortól a motoron át a karosszériáig a teljes gyártási folyamatot felügyeli – szigorú minőségellenőrzést, költséghatékonyságot és korlátlan innovációt biztosít. A hat kontinensen 30 ipari parkot üzemeltető ázsiai gyártó dolgozóinak létszáma csak idén 180 ezerrel nőtt, hogy ki tudja szolgálni a hatalmas piaci keresletet világszerte.

A világ 70 országában jelen lévő márka a Müncheni Autószalonon mutatta be új modelljeit, ezzel is jelezve, hogy komolyan gondolja az Európai piacot, ahová alig egy éve lépett be. Jó hír ez azoknak a magyar autósoknak, akik élveznék a tölthető elektromos autók nyújtotta előnyöket, mert a hamarosan itthon is elérhető három BYD modell kompromisszummentes megoldást nyújt a fenntartható mobilitás világában.

Tudjon meg többet a konnektorról tölthető autók világelső gyártójáról: https://www.byd.com/hu