Főoldal » elektromos motor » Beárazták a Kawasaki első elektromos motorjait

Beárazták a Kawasaki első elektromos motorjait

Szeptember végén jelentették be a neves gyártó első elektromos motorjait.

Most az árakat is elárulták – írja az Electrek.

Városi ninják

A Kawasaki Ninja e-1 és Z e-1 modellek azonos hajtáslánccal, de némileg eltérő felépítménnyel készülnek. Előbbit a gyártó a sport sorozatába, utóbbit pedig a naked kialakításúak közé sorolja, de azért ettől a teljesítménytől senkinek nem fog lerepülni a haja.

A motorok 5 kW, 6,7 LE folyamatos teljesítmény leadására képesek, de rendelkeznek egy 15 másodpercig elérhető 9 kW-os, azaz 12 lóerős boost fokozattal, amelyet előzésekre használhatunk. Eco üzemmódban a rendszer 64 km/h-ra korlátozza a sebességet, amit a boost 76 km/h-ra növel meg. Road állásban pedig 88 km/h a végsebesség, amit átmenetileg 105-re növelhetünk.

Ha a fentiekből nem lenne egyértelmű, hogy ezeket a gépeket elsősorban városi, illetve agglomerációs használatra tervezték, akkor a hatótáv bizonyosan aláhúzza ezt, mivel Road üzemmódban maximum 66 km-re elegendő egy töltés.

Ninja e-1 és Z e-1

Jó hír viszont, hogy a két darab, egyenként 11,4 kg tömegű akkumulátort kivehetjük a motorból, hogy este a lakásban feltölthessük – bár azért két zsugor ásványvíz súlyával megegyező aksik cipelése lehet pár embert eltántorít ettől a megoldástól. Az akkumulátorok egyébként 20-80 százalék között kevesebb mint négy óra alatt tölthetőek, de a napi használat során éjszaka bőven van idő a teletöltésre.

Ninja e-1

A gyártó most elárulta a motorok amerikai és brit árát is, előbbi 7599 USD a Ninja e-1 és 7299 a Z e-1 esetében, ami nettó 2,8, illetve 2,7 millió forintot jelent.

Z e-1

A Kawasaki magyar árlistáján még nem találtuk meg ezt a két elektromos típust, de tekintve, hogy a Ninja sorozat többi tagja bruttó 2-10, a Z sorozaté pedig bruttó 2-8 millió forint között mozog, a villanymotorok ára egyáltalán nem tűnik kiugrónak, ha valaki el tudja fogadni, hogy ez szigorúan második jármű a családban, és autópályára mással kell menni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.