Tesla Supercharger Magyarországon

Villanyautós körökben gyakori kérdés, hogy vajon mikor lesz végre Tesla Supercharger Magyarországon. Már tavaly is arról lehetett hallani, hogy a Tesla helyszínt keres és már akár az év végére elkészülhet az első töltőpont, de ebből nem lett semmi. Annak ellenére, hogy már tavaly is két helyszínben gondolkodtak.

A Tesla Supercharger hálózat persze bővülget, így már Szlovákiában, Szlovéniában és Horvátországban is vannak töltőpontok, ráadásul hamarosan új töltőt avatnak Pozsony és Zágráb környékén is. Eközben a magyarországi Supercharger töltőnek még csak a tervezett helyét sem ismerjük.

Tervezett Tesla Supercharger hálózat Kelet Európában (2016)
A Tesla Supercharger hálózat tervezett állapota 2016 végére. (forrás: teslamotors.com)

A Tesla weboldalán lévő aktuális térképen jól látható, hogy idén Magyarországon már csak egyetlen töltővel számolnak, miközben Szerbiában 2, Romániában 3 töltő telepítése várható. A rendkívül ritka magyarországi (és romániai) telepítés miatt Kolozsvár és környéke nem is elérhető az amerikai cég hálózatának használatával.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?