Főoldal » elektromos autó » Videó: Miért romlanak el a lítium-ion akkumulátorok?

Videó: Miért romlanak el a lítium-ion akkumulátorok?

A mostani videónk talán nem annyira szórakoztató és pörgős, mint az előző kettő volt, de aki szeretné kicsit jobban megérteni, hogy hogyan tároljuk most és a következő évtizedekben az elektromos áramot, annak érdemes megnézni Jeff Dahn 2013-as előadását, amin beszámol az általa vezetett kutatás egyes eredményeiről, és elmagyarázza, hogy merre tart a lítium-ion akkumulátorok fejlesztése. Bár Jeff Dahn neve lehet, hogy nem ismerős, ő ma az akkumulátortechnológia egyik legnagyobb sztárja. A 70-es évek vége óta foglalkozik ezzel a technológiával, 2016-ban pedig 5 éves kutatási szerződést írt alá a Teslával, aminek keretében segít az akkumulátorok árának csökkentése mellett azok élettartamának és energiasűrűségének növelésében.

Jeff Dahn egy másik, TEDx-en rögzített előadása 2017. elejéről, amiben a Teslával való kapcsolatuk fontosságáról is beszél:

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »