Ilyen az USA legnagyobb, 40 állásos Supercharger töltőpontja

Már többször írtunk róla, hogy a Tesla két legforgalmasabb útvonalán Los Angeles és San Francisco, illetve Los Angeles és Las Vegas között nagyjából félúton épül egy-egy gigantikus Supercharger állomás. A 40 állásos töltőpontokra alig néhány hónapja kapták meg az építési engedélyt, de a kaliforniai Kettleman Cityben lévő állomást már be is üzemelték.

A maximum 120 kW teljesítményű töltőkkel felszerelt (az A és B jelölésekből arra lehet következtetni, hogy a töltőfejek ezen a helyen is párosával vannak az egyenáramot előállító elektronikára kötve, így két autó osztozik 150 kW teljesítményen) helyszín különlegessége nem csak az, hogy egyszerre nagyon sok autó tölthető, hanem hogy a töltésre várakozó autósokat egyedülálló módon külön pihenőépülettel is várják. A váróba az autó képernyőjéről leolvasható éppen aktuális kóddal lehet bejutni, a reptéri VIP lounge-okra emlékeztető váróban pedig frissen főtt kávékülönlegességek mellett lehet elütni az időt. Mindez annak ellenére, hogy a környéken néhány perc sétára megtalálható az amerikai gyorsétterem- és kávézóláncok többségének a helyi egysége is.

A töltőket párokban egymás mögött alakították ki, pont ahogy újabban Norvégiában is teszik, így az utánfutóval vagy lakókocsival érkezők a vontatmány lecsatolása nélkül is be tudnak állni tölteni. A töltők áramellátásába egy 250 kW csúcsteljesítményű napelem farm is besegít, aminek tábláit a töltők fölé épített árnyékolókra szerelték. Az épp el nem használt energia tárolására természetesen Tesla PowerPack-ekből álló, 1 MWh-ás akkucsomagot. A Tesla napelemes és otthoni energiatároló termékei egyébként megnézhetők a váróban is.

EZT OLVASTAD MÁR?  Fizetős lesz a Model 3 Supercharger használata

Az új Supercharger állomásról egy közelben lakó Tesla tulajdonos youtuber készített videót.

 

 

Elektromos autót használsz?