Felrobbant az internet: elindult a Tesla Model 3 konfigurálása

Úgy tűnik Elon Musk eltökélt szándéka, hogy a Tesla a hét minden napján a szalagcímekben szerepeljen – és, a változatosság kedvéért, jó hírekkel. A mai nap folyamán a kaliforniai vállalat elkezdte kiküldeni a konfigurációs emaileket az első „mezei” Model 3 vásárlóknak, ami mindenképpen jó hír és tovább erősíti a Model 3 gyártásával kapcsolatos pozitív pletykákat. Ezzel párhuzamosan, szemfüles Reddit poszterek azt is megerősítették, hogy a Tesla újabb 1201 alvázszámot regisztrált be a modellnek, így már, úgy tűnik, 3840 Model 3 gyártása van tervben, folyamatban vagy zárult le.

Forrás: Reddit, You You Xue felhasználó

De lépjünk egyet vissza, mi is ez a konfigurálás?

Mint ismeretes, a  Tesla kb. fél millió foglalással rendelkezik a Model 3-ra és a sor elején a Tesla és a SpaceX alkalmazottai vannak (voltak?). A közhiedelemmel ellentétben ők is teljes árat fizettek az autóért, tehát nem kedvezményes, vagy „ajándék” autók ezek, csupán csak Musk cégeinek alkalmazottai kaptak egy pár óra előnyt a foglalási roham elején. A cégnek ez amolyan win-win szituáció volt, hiszen a morál javításán túl, az is biztosított így, hogy a korai gyártási hibák hamar kiderülnek, gyorsan javításra kerülnek és a cég alkalmazottai nem fogják ezeket nagy dobra verni.

A következő fázis a tágabb publikumon belül a már Tesla tulajdonos Model 3 vásárlók köre, akik szintén, köszönet képpen, előnyt élveznek, főleg ha kaliforniaiak. Igen, a Tesla, nagyon előrelátóan a következő pár ezres kört is még az anyahajóhoz közel jelölte ki és majd csak ezután jön az USA többi része, valószínűleg még az év végén, vagy a jövő év elején. Mindez az eredeti terveknek megfelelően, csak a tervezettnél kicsit lassabban zajlik és a sok előrendelés feldolgozásának utolsó fázisával, az Amerikán kívüli vevőkkel zárul majd valamikor 2018 közepén.

EZT OLVASTAD MÁR?  Ilyen az USA legnagyobb, 40 állásos Supercharger töltőpontja

De nézzük, mit is talált ma reggel a postaládájában az aki szerencsés csillagzat alatt születve, Los Angeles-i házában rendelt az S és az X mellé egy 3-ast a gyereknek.

Először is kapott egy emailt a Teslától, hogy lépjen be a fiókjába és minden készen áll arra, hogy összeállítsa és megrendelje az autóját.

Forrás: Reddit, You You Xue felhasználó

Az konfigurációs oldalra érve az első képernyőn az dönthetjük el, hogy megvárjuk-e a jövő év elejére ígért alap, 35.000 dolláros „fapados” modellt, vagy esetleg a tavasszal érkező összkerékmeghajtásúra gyúrunk. Musk egy régebbi Twitter üzenete szerint, egyébként  majd ez utóbbiban lesz elérhető az S-ből és az X-ből már ismert adaptív légrugózás is.

Ha nem tudunk, vagy nem akarunk várni, akkor a 49.000 dolláros Long Range modell érhető el jelenleg, 500 km-es hatótávval és a prémium extra csomaggal megfűszerezve. Természetesen levonásra kerül a befizetett 1000 dolláros foglaló és így 48.000-ről indulunk.

Forrás: Reddit, You You Xue felhasználó

A következő képernyőn részletesen fel van sorolva, mi minden tartozik a felszereltségbe. Számos biztonsági felszerelés, mint az Autopilot 2.5 biztonsági funkciói, a 8 légzsák és az EPS minden Model 3 része, csakúgy, mint a nagy érintőképernyő, a WiFi/LTE kapcsolat, a kártyás  és telefonos indítás, a hangvezérlés, vagy a dönthető hátsó ülések és a szokásos Tesla garancia.

A Long Range opcióval megkapjuk a nagyobb aksit és hatótávot, a jobb menetdinamikát, nagyobb végsebességet és az akkumulátor méretének köszönhető gyorsabb töltést is. A Prémium Csomag része az 5 fűtött ülés, a fa berakás a műszerfalon, a nemesebb belső anyagok, az üvegtető és az extra USB portok hátra. Ide tartoznak még a 12 felé állítható első ülések, az állítható kormány és visszapillantó és a high-end audio rendszer.

EZT OLVASTAD MÁR?  Hibrid lehet az új Subaru WRX STI
Forrás: Reddit, You You Xue felhasználó

A következő oldalon kiválaszthatjuk az autó színét és felnijét. A spártai színpalettán mindössze 6 opció van, a kék, a piros, meg a szürke 50 (na jó, 4 ) árnyalata. Ja igen és a feketén kívül minden 1000 dollárba fáj.

A felniknél van a standard 18 colos aero wheel, amiről egyszerűen lepattintható a speciális formájú dísztárcsa, ha hajlandóak vagyunk lemondani a  10%-os hatótáv megtakarításról. Plusz 1500 dollárért viszont megkaphatjuk a szexi 19 colos felniket is, bár ezzel biztosan jobban ráz majd a villanyverda.

Forrás: Reddit, You You Xue felhasználó

Végül az utolsó képernyőn megrendelhetjük az autopilot funkciót és a későbbi Teljes Önvezetés rendszert is. Mind a kettő elérhető még később, akár évek múlva is, hiszen a  hardver minden autó része, csak egy combos hitelkártya meg pár kattintás kell hozzá a képernyőn. Ha viszont most fizetjük ki a szolgáltatások díját, spórolunk 1,000 dollárt mind a kettőn.

Nos mi az Ön véleménye? Megéri az árát a sok extra? Ön várna az olcsóbb fapadosra, vagy épp ellenkezőleg jöjjön a Model 3 P75D? Megy a Tesla a lecsóba, inkább járna Zsigulival?

Autok:

Elektromos autót használsz?