Frissült a LeafSpy Pro

Megjelent a Nissan LEAF-ek adatainak monitorozására használható népszerű LeafSpy Pro alkalmazás 1.6.28-as változata (legalábbis iOS-re). A frissítés különlegessége, hogy most jelent meg először az alkalmazásban az új Nissan LEAF támogatása. Az Európában 2018 februárjától kapható frissített Nissan LEAF nem csak kívül, de nyilván a belső rendszereit tekintve is jelentősen megváltozott, így szükség volt az applikáció módosítására is. A LeafSpy Pro a japán és az amerikai modelleket alvázszám alapján felismeri, az európaiakat egyelőre még kézzel kell beállítani (hiszen eddig még nyilvánosan nem lehetett beülni egyetlen Európában készült LEAF-be sem). Az applikáció az új LEAF km számlálóját még nem tudja kiolvasni, így ami ahhoz kapcsolódik, az egyelőre nem működik, de minden egyéb már funkcionál.

További újdonság (minden modell esetén), hogy az akku állapotát (SOH) mostantól két tizedes pontossággal írja ki az applikáció, az eddigiek mellett két további Bluetooth 4.x LE adaptert (VEEPEAK és Stahlcar) ismer, és ha az autó támogatja, akkor a 12 V-os akkumulátor feszültsége mellett annak áramerősségét is. A szerverre mentett adatok között most már megtalálható a motor fordulatszám, a hőmérsékletek mértékegysége és a főkapcsoló állapota. Az automatikus fényszóró bekapcsolás funkciót utólagosan megkapó autók esetén a működés a beállításoknál szabályozható. A LeafSpy és egyéb alkalmazásokról a napokban jelent meg részletesebb cikkünk.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.