HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Egyszemélyes miniautón dolgozik a Tesla

Talán kevesen tudnak róla, de mióta a Tesla megállapodott a Radio Flyer játékgyártó vállalattal, azóta a tehetősebb amerikai családokban nem csupán a felnőttek élvezhetik az elektromos négykerekűek vezetésének élményét, hanem már a 3 és 8 év közötti gyerekek is egy általuk is vezethető, saját villanyautó volánja mögött szokhatnak hozzá a kibocsátásmentes közlekedéshez, örökre elfeledve az üzemanyag-tankolás gondolatát. A Model S-t mintázó 500 dolláros játékautóhoz egy 130 Wh-s cserélhető akkumulátor jár, amelynek töltése ugyanúgy történik, mint az igazi kocsié. Bár a kisautóhoz nemrég egy nagyobb frissítés is érkezett, sokan elégedetlenek, hogy egyelőre csupán a Model S szedán másolatát vásárolhatják meg gyerekeiknek, holott ők egy Model X crossoverben jobban éreznék magukat.

Amikor azonban egy Tesla-követő rákérdezett Elon Musknál Twitteren, hogy mikorra várható a játékbolt modellpalettájának bővülése, a vezérigazgató egy egészen más járművet harangozott be: egy miniautót felnőttek számára. A járműről egyelőre csak annyi információnk van, ami Elon Musk kommentjében szerepel, azaz hogy a vállalat már dolgozik az autón, amibe egyetlen felnőtt tudja bepasszírozni magát. A fórumokon természetesen már meg is indult a találgatás, hogy miféle villanyautóval lepi meg rajongóit a Tesla: a legelvetemültebb gondolatok egy a kaliforniai cég által indított Tesla Mario Kart versenyszériáról szólnak, ahol az ahhoz készülő egyszemélyes go-kart autókon még a vállalat lángszórói is jó szolgálatot tennének, sokan pedig a Renault Twizy-hez, vagy a Smarthoz hasonló miniautóra számítanak, amire talán egy kicsivel nagyobb az esély. Persze ismét fennáll a lehetőség, hogy a CEO csak humoros kedvében volt, de attól az embertől, aki a Marsra küldte sportautóját és rakétahajtóműves villanyautót tervezget, miért is lenne elképzelhetetlen egy elektromos miniautó? Az egyelőre bizonytalan, hogy a masinát hova tudjuk elhelyezni a vállalat idővonalán, de nem kizárt, hogy elkészültekor ez lesz a Tesla igazi, mindenki által megfizethető villanyautója.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.