KITÖLTÖTTED MÁR?

Segíts, hogy még jobb tartalmat készíthessünk!

Működik a MOL ötödik villámtöltő állomása

Ma reggel 6 órától használható a MOL Plugee legújabb villámtöltő állomása. A Budapest IV. kerület Váci út  84-90. szám alatt (a Váci út és a Megyeri út kereszteződésének közelében) található üzemanyagtöltő állomáson telepített ABB gyártmányú villámtöltő CHAdeMO és CCS csatlakozón keresztül maximum 50 kW teljesítménnyel egyenáramot (DC), Type 2 csatlakozós kábelen keresztül maximum 22 kW teljesítménnyel váltakozó áramot (AC) képes kiszolgálni. A benzinkút reggel 6 és este 8 óra között tart nyitva, így egyelőre a villámtöltési szolgáltatás is csak ebben az időszakban vehető igénybe. A MOL dolgozik egy applikációs indítási lehetőségen is, aminek bevezetése után a töltő a többihez hasonlóan a nap 24 órájában elérhető lesz.

A töltési szolgáltatás a MOL Plugee keretében érhető el, így jelenleg a másik 4 helyszínhez hasonlóan vehető igénybe. A szolgáltatás ára az elhasznált energiától illetve a töltés idejétől függetlenül AC töltés esetén 1990 Ft DC töltés esetén 2990 Ft alkalmanként. Az AC és a DC töltés párhuzamosan használható, azonban a DC töltésnél egyidejűleg a két csatlakozó közül csak az egyik működik (mint az összes kétszabványos DC töltőnél). A töltést igénybe vevő autós a shopban kedvezményre jogosult, és a töltési szolgáltatás ellenértéke akár MOL üzemanyagkártyával is kiegyenlíthető.

A MOL a Plugee szolgáltatás keretében egyelőre csak Budapesten üzemeltet villámtöltőket, amelyek a Váci úti helyszín mellett az Istenhegyi út 55., a Kerepesi út 5-7., a Könyves Kálmán körút 41/C. és a Hunyadi János utca 2. alatt található kutakon várják a villanyautósokat. A cég idén év végéig további 9 budapesti helyszínt és a NEXT-E projekt keretében 11 vidéki, autópálya menti helyszínt tervez beüzemelni. Ez utóbbiak, ha az ország átjárhatóságát még nem is fogják teljes egészében biztosítani, több olyan útvonalat (M3, M7) tesznek villanyautóval is járhatóvá, amelyeken eddig nehézkes vagy lehetetlen volt bizonyos elektromos autó típusokkal a közlekedés.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.