Írországban bővíti tovább töltőhálózatát a Lidl

20 teljesen új, valamint felújított üzletéhez telepít összesen 40 töltőpontot a Lidl Írországban a következő 6 hónap leforgása alatt, amivel a legnagyobb töltőhálózatot hozza létre valamennyi kereskedelmi lánc közül az országban. A Chargemap térképe szerint a Lidl 257 helyszínen rendelkezik elektromos autó-töltővel – köztük Magyarországon is, ahol minden hazai üzletlánc közül elsőként határozta el magát az elektromos közlekedés támogatása mellett – Írország területén azonban egyelőre csupán két dublini, és egy a fővároshoz közeli helyszínen van lehetőségük a töltésre a vásárlóknak. Az ír hírportálok arról nem számoltak be, hogy mekkora töltési teljesítményt kínál majd a Lidl az új üzleteinél – a legvalószínűbb, hogy a leggyakoribb 50+43 kW (DC+AC) teljesítményű villámtöltő berendezések állnak majd szolgálatba –, azonban a mintegy 5500 villanyautós számára az országban hatalmas segítség bármilyen fajta gyorstöltő már egy 30-40 perces bevásárlás során is. A Dublintól 40 kilométerre fekvő Drogheda városában lévő töltő például hetente 4000 kilométerre elegendő energiával látja el az elektromos járműveket.

„Az üzleti szektornak felelősségteljesen kell cselekednie, és a Lidl mutatni fogja a helyes irányt elektromos autó-töltők telepítésével minden újonnan épített üzleténél a villanyautó-töltési programjába invesztált több mint 150 000 euró felhasználásával” – nyilatkozta Alan Barry, a Lidl Ireland egyik igazgatója.

A Lidl Magyarországon is több üzleténél kínál villámtöltési szolgáltatást.

Egy felmérés szerint az autósok majdnem egyharmada szívesen választana villanyos gépkocsit a következő autójaként Írországban, azonban csakúgy, mint mindenhol, a legnagyobb akadályt még mindig a járművek hatótávjában és a rendelkezésre álló töltők számában látják. A Sustainable Energy Authority Ireland környezetvédelmi hatóság természetesen örömmel fogadta a Lidl döntését, hozzátéve, hogy az ehhez hasonló kezdeményezések szükségesek ahhoz, hogy az állampolgárok ne féljenek többé a villanyautóra való váltástól. A töltés a Lidl üzleteinél ingyenes lesz a vásárlók számára.

EZT OLVASTAD MÁR?  Megnyílt a harmadik 50 állásos Supercharger állomás is

Elektromos autót használsz?