Új tarifákat vezetett be a Lukoil

Igazodva az autósok igényeihez, ma reggeltől a már meglévő mellé két új tarifát vezetett be a Lukoil az elektromos autók gyors feltöltésére szolgáló villámtöltőinél. A január eleje óta fizetős szolgáltatásért eddig percenként (bruttó) 100 forintot kellett fizetni, ami bizonyos esetekben aránytalanul megdrágította az elektromos autóval való közlekedést. A mogyoródi illetve a miskolci töltőknél tavaly még egymás kezébe adták a töltőfejeket az autósok, de azóta akinek szüksége van töltésre, a szabad Lukoil töltőre bátran számíthat. A fizetéses rendszer bevezetése óta egy-egy töltő napi átlagban kevesebb mint egy fizetős töltést szolgált ki.

Mától az alábbi díjcsomagok közül választhatnak az autósok:

  • perc alapú díjszabás: 100 Ft/perc
  • kWh alapú díjszabás: 990 Ft + 90 Ft/kWh
  • vegyes díjszabás: 300 Ft + 60 Ft/perc + 40 Ft/kWh

Mindkét új díjcsomagnál megjelent egy-egy fix csatlakozási díj, ami minden megkezdett töltés után fizetendő. Mivel az applikációban egyszerre maximum 30 percre lehet lefoglalni a töltőt, ha érkezik utánunk valaki (mostanában ez ritka), akkor a töltés a lefoglalt idő után leáll, és ha a másik autós után folytatni szeretnénk a töltést (mert máskülönben nem érjük el az úti célunkat vagy a következő töltőt), akkor a kapcsolódási díjat újra ki kell fizetni. A tarifák között akár minden töltés megkezdése előtt lehetőség van váltani, így az autós az adott szituációhoz igazíthatja a díjszámítási módot. A tarifát a profil oldal legalsó pontjában lehet kiválasztani.

EZT OLVASTAD MÁR?  Villámtöltők az M3-ason

Az új tarifák bevezetéséhez frissült az applikáció, amit egyben felkészítettek a Lukoilon kívüli más szolgáltatók töltőinek kezelésére is. (A teszt időpontjában a frissített iOS applikáció egyes telefonokon nem indult el, de a legtöbb modellen az alkalmazás újratelepítése megoldotta a problémát. A szolgáltató már frissítette az applikációt, az hamarosan elérhető lesz az app store-ból. Az Androidos alkalmazás hibátlanul működik.)

Elektromos autót használsz?