Szeptemberben debütál az új VW e-Up!

Jelentősen megnövelt hatótávval érkezik a következő generációs e-Up!, ám hogy ez pontosan hány kilométert jelent, és még mi más változik a Volkswagen közkedvelt városi kisautójában a jelenlegi 60 kW-os motorhoz és a WLTP szerinti 134 kilométeres hatótávhoz képest, azt majd csak a szeptemberben megrendezett Frankfurti Autószalonon fogjuk megtudni – árulta el a vállalat értékesítési igazgatója, Jürgen Stackmann. A legkisebb és legolcsóbb elektromos Volkswagen Európa-szerte nagy népszerűségnek örvend: idén januárban a gyártónak le kellett állítani a rendelést Németországban és az Egyesült Királyságban is, mert a kiszállítás képtelen volt lépést tartani a villanyautóra beérkező rendelések áradatával. A megnövekedett keresletben nagyban közrejátszott, hogy a VW tavaly novemberben csökkentette az autó árát, ám ekkora tolongásra nem számított. Remélhetőleg a felfrissített változatnál elkerülhetőek lesznek az ilyen fennakadások.

Az igazgató azt is elmondta az AutoExpress magazinnak, hogy az őszi autószalon rendkívül fontos lesz a vállalat történetében, minden egy helyen lesz ugyanis, amin az elmúlt három évben dolgoztak a munkatársak. Az e-Up! mellett itt lesz először látható a Volkswagen elektromobilitási stratégiája szempontjából kulcsfontosságú I.D. ferdehátú, valamint az I.D. Crozz SUV is megmutatja magát. Az autógyártó állítólag egy Polo-méretű szuperolcsó városi miniautó megépítését is tervbe vette, az akkumulátor árának csökkenésének tendenciáját figyelembe véve viszont ennek megvalósulására nem sok esélyt lát 2023 előtt, így az e-Up! még egy jó darabig fontos része lesz a palettának a városlakók számára. Az új e-Up! egyébként könnyen a hagyományos változat végét is jelentheti, merthogy a cég szerint a CO2-kibocsátási előírások mellett többé már nem érné meg párhuzamosan gyártani a két különböző hajtásláncú verziót.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.