Rá sem lehet ismerni a Renault elektromos kisteherautójára

Több modelljét is megújítja a kisteherautók és elektromos haszongépjárművek európai értékesítésében piacvezető Renault, ami a népszerű Kangoo Z.E. számára is egyet jelent egy új, sokkal magával ragadóbb dizájnnal. A franciák most egy tanulmányautón mutatták be, hogy milyen irányba terelgetnék a 2011 óta megvásárolható teljesen elektromos meghajtású kisteherautó látványvilágát a jövő évben érkező frissítéshez, és ha nem nevezték volna el a koncepciót Kangoo Z.E. Concept-nek, akkor azt is gondolhatnánk, hogy a Renault egy teljesen új villanyautóval akar meglepni bennünket. Merthogy a formatervezők elhatározták, hogy szakítanak az unalmas munkásautó-kinézettel, és inkább egy divatos személyautóhoz méltó megjelenést öltenek a kocsira. Különös hangsúlyt kapott a fényszórók kialakítása, mintha csak a Volkswagen I.D. sorozat megálmodói dolgoztak volna az új elektromos Kangoo tanulmányon, ami mindenképpen egy merőben modernebb benyomást kölcsönöz a járműnek.

Valószínűleg a következő generációs Kangoo Z.E. azért nem teljesen ebben a formában kerül a kereskedésekbe, de az biztos, hogy még egy alapos átdolgozás után sem az lesz a végeredmény, amihez hozzá vagyunk szokva. Sajnos a hajtásláncról egyelőre nem tett közzé adatokat a Renault, pedig jó lenne tudni, hogy mennyire magabiztosan tudjuk majd elvinni az autót a városon kívül eső feladatokra is.

A Master Z.E. néven forgalmazott kisteherautó szintén új vizuális élménnyel ajándékozza meg a vásárlókat, a hajtáslánc viszont továbbra is az 57 kW-os villanymotort és a 33 kWh-s lítium-ion aksit fogja felkarolni, amivel nagyjából 120 kilométeres hatótáv érhető el valós körülmények között.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.