Tesla részvényeket venne a Volkswagen?

A Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess akkora részesedést kíván vásárolni a Teslában, amely lehetővé tenné, hogy hozzáférjen az amerikai vállalat szoftver- és akkumulátor-technológiájához – írja a Reuters a német Manager Magazinra hivatkozva. Ebben természetesen akadályt jelenthet a Volkswagent irányító Piech és Porsche család hozzájárulása a részvények megvásárlásához.

Herbert Diess. Forrás: Wikimedia/Matti Blume

A Volkswagen eleinte nem kívánta kommentálni a hírt, később Volkswagenhez közeli forrásokra hivatkozva azt írják, hogy az igazgatótanács jelenleg nem tárgyal Tesla részesedés megszerzéséről. A Menedzser Magazin cikke szerint Diess rendszeresen találkozik a Tesla vezérigazgatójával, Elon Muskkal, és azt is hozzátették, hogy az amerikai villanyautó gyártó nyitott lenne az együttműködésre. Egy Volkswagenhez közel álló bankár azt mondta a kérdésről, hogy bár Diess bizonyára szívesen látná a Tesla szoftverfejlesztőit a csapatában, a Tesla megvásárlására biztosan nem hagyják jóvá 30 milliárd dollár (27 milliárd euró) kifizetését.

A Tesla részvény árfolyama azonnal lekövette az esetleges Volkswagen vásárlás hírét

Az Automotive News Europe a hírt követően néhány órával már arról számolt be, hogy a Volkswagen egyértelmű tagadja az állításokat, a Tesla részvények vásárlását kizárólag a Manager Magazin alaptalan állításának nevezték.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.