Tesla Model 3 rendőrautó

Amerikában, Indiana államban a Bargersville-i Rendőrkapitányság az első rendőrség, ahol a Tesla Model 3-at választották, és környezetbarát, csendes autóra kezdték cserélni a nagy fogyasztású Dodge Chargereket. A rendőrség azért a Model 3-at vásárolta, mert gyors, csendes, és jelentős anyagi megtakarítást tesz lehetővé egy hagyományos benzines autóhoz képest.

A vásárlás fő motivációja nem a környezetvédelem, hanem az anyagiak voltak: az évek során komoly megtakarítást várnak a korábbi Dodge Chargerekhez viszonyítva.

Todd Bertram, a Bargersville-i rendőrfőnök elmondta: „Autóvásárláskor két komoly tényezővel kell kalkulálnunk, az egyik nyilvánvalóan költségek, a másik a teljesítmény. Anyagi okokból gyakran feláldozzuk a teljesítményt. A Tesla esetében a teljesítmény magasabb, mint az eddigi autónk teljesítménye volt. Elképesztő az egyenletes, nagy teljesítmény és annak nagyszerű kezelhetősége.”

Az elektromos autókra átállással a Bargersville-i Rendőrkapitányság olyan jelentős megtakarítást érhet el, hogy a tervek szerint növelni tudja majd a rendőrtisztek számát az elkövetkező néhány évben.

A Daily Journal információi szerint a vételár 41 945 dollár volt, ami megegyezik a Model 3 Standard Range Plus árával. A Dodge Charger ára 33 612 dollár, de az éves üzemanyag költség kb. 7200 dollár, szemben a Tesla elektromos áram számlájával, ami a számítások szerint csupán 1674 dollár lesz, így a Tesla Model 3 másfél év alatt már a benzinszámlával ledolgozza a 8500 dollár körüli felárat, ugyanakkor a megtérülési idő ennél rövidebb is lehet, mivel a számírások szerint a Tesla választásának köszönhetően a biztosítási díjakon és a szervizszámlákon is komoly megtakarítás várható.

A hatótáv miatt sem kell aggódni a járőröknek, a Tesla Model 3 SR plus 240 mérföld hatótávolsága kétszerese a jellemzően megtett napi 80–120 mérföldes útnak. A döntés egyértelműen racionális, és a mellékelt videókból látható, hogy az autókat használó rendőrök is örömmel fogadják a váltást.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.