Jön a nyújtott Model 3?

Mostanában óvatosan bánunk a pletykákkal, de amennyiben nem egy ügyes Photoshop mutatvánnyal van dolgunk, érdekes és elgondolkodtató projekttel bukott le a Tesla: lefotóztak 2 álcázott, nyújtott tengelytávú Model 3-at Kínában.

Model S II, vagy Model 3 L?

A teslamotorsclub.com-on egy anthonj nevű user által posztolt fénykép tanúsága szerint, van a Teslának 2 olyan Model 3 prototípusa, amelyek tengelytávja hosszabb, és így a hátsó utasok lábtere, nagyobb mint a kocsi jelenlegi verziójában. A két autó elég erősen álcázott és a formák pontosan a méretek és arányok felmérését nehezítik, de a „toldás” még így is szemmel látható.

Tesla Model 3 K. Forrás: teslamotorsclub/anthonyj

Kínában persze elég népszerűek a standard autók nyújtott verziói (legtöbbször „L” azaz „long” jelzéssel ellátva), amelyekben a jómódúbbak vitetik magukat sofőrrel, így nem kizárt, hogy itt is egy a helyi piacra gyártandó speciális kiadásról van szó.

Azonban amennyiben globálisan elérhető lesz a hosszabb kiadás, kérdés mekkora mozgásteret hagy ez a Model S-nek, amely eladásai idén világviszonylatban már így is nagyjából harmadával estek vissza, a Model 3 nemzetközi megjelenése óta.

Aztán persze lehet, hogy egyszerűen csak valaki kreatívan matricázta fel az autóját, a mi agyunkat pedig szépen átveri ez a minta és nincs is itt semmi látnivaló.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.