Főoldal » zöld rendszám » Ingyenes parkolás zöld rendszámmal Hajdúszoboszlón szokásjog alapján

Ingyenes parkolás zöld rendszámmal Hajdúszoboszlón szokásjog alapján

Többször kaptunk már információt róla, hogy Hajdúszoboszlón sem kell fizetni a parkolásért, ha valaki zöld rendszámos autóval áll meg egy fizetős közterületi parkolóban, de ennek nyomát sosem találtuk meg az önkormányzat parkolási rendeletében, így a kedvelt utazási célpontot eddig nem tettük fel a listánkra. Most viszont két helyről is kvázi hivatalos információként jött, hogy a városban nincs ugyan rendeletbe foglalva az ingyenesség, de a zöld rendszámos autókon az ellenőrök nem nézik a parkolójegy meglétét, és hiány esetén pótdíjat sem szabnak ki rá. Így rejt ugyan némi kockázatot a fizetés nélküli parkolás, de a szokásjogra alapozva meg lehet próbálni.

Hajdúszoboszlón kívül is már több mint 40 településen lehet az országban ingyen parkolni zöld rendszámos környezetkímélő autókkal.

Ezeken a településeken lehet zöld rendszámos autóval ingyenesen parkolni Magyarországon
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.