Gyorsulnak a Tesla európai töltői

A kezdeti tesztidőszak után úgy tűnik, a Tesla most elkezdte frissíteni a korábban 120 kW-ra korlátozott európai V2 Superchargereket. Jön a 150 kW- os V2, év végén pedig érkezik a 250-es V3.

Jó az öreg a háznál

Bár a Tesla 120 kW-os második generációs villámtöltőinek teljesítménye még a mai napig az egyik legnagyobb a piacon, a Model 3, illetve az új „Raven” S és X már ennél is többre képes, ezért küszöbön a 250 kW-os V3-as hálózat kiépítése.

Addig is azonban, a cég megpróbálja a lehető legnagyobb teljesítményt kisajtolni a meglévő infrastruktúrából, ezert az eredetileg – papíron- 150 kW-ra tervezett V2-es hálózat mind a 14,000 oszlopa előbb utóbb megkapja a szoftverfrissítést a maximális teljesítményre. A töltési idő tényleges rövidülése sok mindentől függ, de az új megnövekedett töltési teljesítményt most már a legfrissebb szoftveren futó 85-ös, 90-es és 100-as S és X is ki tudja használni.

Tesztvideókat már eddig is láttunk azoknál az oszlopoknál, ahol eddig tesztelték a nagyobb kakaót, de most úgy tűnik megkezdték a fennmaradó európai töltők frissítését is a 150-es tempóra. Az Electrek azt is tudni véli, hogy még az év vége előtt megtörténik az első európai V3-as töltő átadása is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.