Peugeot: a britek 96%-a töltés nélkül tudja meglátogatni rokonait

Az elmúlt héten nagy port kavart, hogy Amerikában várakozás alakult ki egyes Tesla Superchargereknél, pedig a Tesla még akkumulátoros mobil töltőkkel is készült a hálaadásra. Az valahogy kimaradt a legtöbb hírből, hogy a sorakozás oka az volt, hogy a hatalmas ország hatodrésze egyszerre kelt útra a rokonait meglátogatni, ráadásul sokan a Tesla navigációját felülbírálva másik SuC állomáson akartak tölteni, mint amit az autó javasolt, annak ellenére, hogy a navigációs rendszer ismeri a pillanatnyi foglaltságot, a járművezetőkkel ellentétben. Ez a cikk azonban nem a Tesláról szól, akit további részletek érdekelnek az amerikai hálaadás során tapasztalható várakozásokról, hallgassa meg a Villanyóra podcast 7. adását.

Forrás: Peugeot

A Peugeot felmérése szerint Nagy Britannia lakóira nem leselkedik hasonló veszély. A francia gyártó kutatása arra az eredményre jutott, hogy a brit lakosság 96%-ának nemhogy sorakozni nem kell, ha a karácsonyi időszakban villanyautóval látogatná meg a barátait, rokonait, de még töltésre sem lesz szükségük. A lakosság túlnyomó többsége 220 mérföldnél kevesebbet utazik ebben a különösen forgalmas időszakban szeretteihez, amelyre a legtöbb elektromos autó, így a Peugeot e-208 GT 352 kilométeres hatótávja is éppen elegendő.

EZT OLVASTAD MÁR?  Elektromos kisteherautókat dob piacra a Toyota

A felmérés szerint egy átlagos brit autós csupán 79 mérföldet utazik karácsonykor a rokonlátogatások során. A londoniak autóznak legtöbbet, azonban még az ő átlaguk is csak 122 mérföld az ünnepi időszak során. Az Észak Írországban élők közlekednek legkevesebbet az év végén, átlagosan mindössze 59 mérföldet tesznek meg.

David Peel, a Peugeot UK ügyvezető igazgatója a felmérés kapcsán elmondta: „Karácsonykor gyakran útra kelünk, hogy meglátogassuk szeretteinket. Bár többségünk hosszú útra indul az elkövetkező hetekben, felmérésünk mégis azt mutatja, hogy az Egyesült Királyságban majdnem minden autós töltés nélkül is meg tudná látogatni rokonait egy teljesen elektromos Peugeot e-208 volánjánál. A járművezetők ezzel nem csak pénzt takaríthatnának meg a karácsonyi utazásaik során, de a környezetszennyezést is jelentősen csökkenthetnék.”

Elektromos autót használsz?