ENYAQ: a Škoda legújabb villanyautója

Az ENYAQ nem egy új tőzsdeindex, hanem a Škoda tisztán elektromos SUV neve lesz. A sokak számára meglepő név eredetét szerencsére elmagyarázták a sajtóközleményben: Az E az elektromobilitásra utal, a szó végén lévő Q pedig a SUV kialakításra utal a Škoda családban. Az autó elnevezése az ír „Enya” névből származik, ami az „élet forrása”. Maga az Enya az ír „Eithne” szóból származik, jelentése „lényeg”, „szellem” vagy „elv”.

A Škoda szemszögéből az „élet forrása” szimbolizálja a gépjárműgyártó belépését az elektromos mobilitás új korszakába, és összhangban áll a Škoda márka állításával: „A találékonyság vezette – okos ötletek 1895 óta”. Ez egy új kezdetet jelent, amely együtt jár a ŠKODA ENYAQ temperamentumával, valamint a ŠKODA mérnökeinek szenvedélyével és innovatív erejével az új elektromos SUV iránt.

Skoda Vision iV tanulmány (fotó: Galambos Tamás)

A tisztán elektromos Škoda SUV alapját jelentő Vision iV tanulmányautót már láthattuk a bécsi autószalonon, Svédországban pedig már előrendelés is adható le rá. Egyes pletykák szerint a tanulmányautó kupé jellegű hátsó kialakítása helyett a sorozatgyártásba kerülő modell egy konzervatívabb, kombi jellegű hátsót kaphat.

EZT OLVASTAD MÁR?  Komoly veszteségekre számít a Volkswagen az I.D. családon

Elektromos autót használsz?