A Yamaha belépője a villanyautózás világába

A Yamaha kínálatában megjelent egy 270 lóerő teljesítménnyel rendelkező kompakt és sportos elektromos motor. A japán gyártó elektromos autókhoz vagy egyéb járművekhez ajánlja a kompakt egységet, nem feltétlenül nagy autógyártók beszállítója kíván lenni, inkább az eredetileg hagyományos meghajtással gyártott autók átépítőit kívánja segíteni a villanymotorral.

A nagy teljesítményű motor belső állandó mágnessel rendelkező szinkron motor, melynek maximális teljesítménye 200 kW lehet, a teljesítmény azonban választható, ha nem sportautóba kerülne vagy kevesebb akkumulátort építenek az autóba, akkor megrendelhető kisebb teljesítménnyel is. A leggyengébb változat teljesítménye 35 kW (47 Le).

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.