Jövő héten BMW i4 leleplezés Genfben

A BMW i3 2011-es megjelenését követően arra számítottunk, hogy az első modellt sorra követik majd a bajor gyártó további elektromos típusai. Az elmúlt években azonban inkább a konnektorról tölthető hibridekre koncentrált a gyártó, melyekből egyre szélesebb a kínálat és szerencsére az újabb modellek hatótávolsága is növekszik.

BMW iNext Frankfurti Autószalon

A következő tisztán elektromos BMW-re azonban közel egy évtizedet kell várnunk, de végre megtörni látszik a jég, a tervek szerint még idén megkezdik az iX3 modell sorozatgyártását, Frankfurtban láthattunk az iNext tanulmányautót, most pedig kiadták az első teaser fotót a BMW i4 modellről is, melyet bár még koncepcióautóként kezelnek, álcázott fotók már bejárták az internetet a közúti teszten lévő autóról.

A BMW sajtóközleménye szerint a négy ajtós, „sportosan elegáns” i4 Concept leleplezése 2020 március 3-án a Genfi Autószalonon történik meg, így már egy hetet sem kell várnunk, hogy álcázás nélkül láthassuk a reményeink szerint 2021-ben már az első tulajdonosokhoz kerülő autót.

„A BMW i4 Concept a középpontba helyezi az elektrifikációt a BMW márkánál. A forma dinamikus, letisztult és elegáns. Röviden: egy tökéletes BMW, amelynek történetesen zéró a kibocsátása.” – mondta az i4-ről Adrian van Hooydonk, a BMW Group Design senior alelnöke.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.