Főoldal » elektromos autó » Már tesztelik a BMW i4-et

Már tesztelik a BMW i4-et

Először került lesifotósok kamerája elé az iVision Dynamics koncepció által előrevetített BMW i4-es tisztán elektromos személyautó, mely az eddigi információk szerint leghamarabb csak 2021-ben jelenhet majd meg. Az i-széria következő tagját egy trailerre pakolva sikerült lefényképezni, erőteljesen álcázva, Electric Test Vehicle felirattal a hátsóján, ami arra utal, hogy a mérnökök már aktívan próbálgatják, hogyan szuperál az autó hajtáslánca a gyakorlatban.

Az i4-es modellről ez idáig annyi derült ki, hogy a különböző meghajtású járművek alá univerzálisan szerelhető CLAR padlólemezre épül, és a müncheni gyár felkészítése a termelésre már meg is kezdődött, ám a BMW elmondása szerint nem egyszerű feladat a gyártás leállítása nélkül beintegrálni a folyamatba egy tisztán villanyos autót. A hagyományos modellekkel együtt való gyártás azt is eredményezi, hogy az i4 nem fogja örökölni az i3-as és i8-as kirívó, feltűnően „elektromos” stílusát, helyette egy sokkal hétköznapibb dizájnra számíthatunk. Ami a specifikációkat illeti, pontos adatokat az autó hivatalos bemutatójára remélhetünk, amire nagy valószínűséggel a szeptemberi Frankfurti Autószalonon kerül sor, de az ötödik generációs hajtáslánc állítólag 500-700 kilométeres hatótávot is adhat a BMW-nek a WLTP szerint.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.