Főoldal » elektromos autó » Nissan: a villanyautó hatékony fegyver a klímaváltozás elleni harcban

Nissan: a villanyautó hatékony fegyver a klímaváltozás elleni harcban

A Nissan LEAF vitathatatlanul úttörője volt korunk elektromobilitásának. A 2010-es premier óta több mint 460 000 darab talált gazdára az autóból, amivel hosszú ideig birtokolta a legtöbb példányban eladott elektromos autó címet, míg 2020 elején a Tesla Model 3 átvette ezt a megtisztelő címet.

A 10. évforduló alkalmából a Nissan megosztott néhány statisztikai adatot arról, hogy mennyit segítenek az elektromos autók a klímaváltozás elleni harcban. A Nissan számai szerint, melyek több mint 460 000 autó adatgyűjtésén alapulnak, egy elektromos autó minden évben 4,6 tonna üvegházhatású gáztól kíméli meg a légkört, amely egyenértékű 209 fa ültetésével. A halálesetek 9%-a kapcsolatba hozható a levegőszennyezéssel, így ez az 5. leggyakoribb halálozási ok, tehát egyértelmű, hogy tennünk kell ellene.

A Nissan adatai az elektromos autók széndioxid csökkentéséről

A teljes Nissan flotta évenként körülbelül 2,1 millió tonnával csökkenti a CO2 kibocsátást. A Nissan LEAF példányaival 2010-től több mint 13 milliárd kilométert tettek meg a tulajdonosok, amivel 33 800 alkalommal juthattak volna el a Holdra. A Nissan számára az adatok megerősítették, hogy az elektromos autóra váltás hatékony megoldás a közvetlen légszennyezés elleni küzdelemben, amelyben a 2020-as év fordulópont lehet, így elérhetjük a 2030-ig a globális felmelegedés megállításához szükséges 55%-os CO2 kibocsátás csökkenést.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.