Halasztják az elektromos Hummer bemutatóját

Régóta várható volt, de most már hivatalossá is vált, hogy nem tartja meg a tervezett május 20-i időpontban a teljesen elektromos GMC Hummer bemutatóját a General Motors. Az amerikai autógyártó egyelőre nem tette közzé, hogy mikor kerülhet sor az eseményre, sem azt, hogy már élőben, vagy pedig inkább online formában rántja le a leplet az elektronfaló óriásról, de értelemszerűen egy olyan dátumot fog választani a premier számára, amikor mind a sajtó, mind a fogyasztók nagyobb figyelmet tudnak fordítani az autóipar újdonságaira. Elvégre egy hangtalan és tiszta Hummernek hatalmasat kell szólnia, hiszen nem csupán szembe megy mindazzal, ahogyan az emberek megismerték e márkát, hanem az is kiderül, hogy a Tesla képes lesz-e a nagy amerikai autógyártók legfőbb bevételi forrását jelentő pick-up szegmensben is sikeresebbnek lenni a Cybertruckkal. A GMC egy videót is közzétett, melyen madártávlatból látható az üvegtetős villanyautó, s azt ígéri, hogy hamarosan újabb információkkal fog szolgálni még a bemutató előtt. A gyártás 2021 őszére van beidőzítve a Detroit-Hamtramck létesítményben, ez egyelőre nincs csúszásban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.