A kínai Model Y gyár építkezésénél a Tesla saját rekordja is megdőlhet

2019-ben rekord gyorsasággal épült fel és kezdett el termelni Kínában a Giga Shanghai. Januárban kezdték az építkezést és novemberben elkészültek az előszériás példányok a gyárban, majd még az év vége előtt kigördültek az első sorozatgyártásban készült, már vásárlóknak szánt autók is. A kínai gyárban jelenleg kb. napi 500 db Tesla Model 3 készül.

A Tesla idén januárban jelentette be, hogy hamarosan a kínai Model Y gyártást is megkezdik, amelyhez egy második gyáregység épül. Az alábbi drónvideó tanúsága szerint az építkezés olyan jól halad, hogy előfordulhat, hogy a Tesla a saját, tavaly felállított rekordját is megdönti. Kíváncsian várjuk mikor veheti át az első kínai vásárló a helyben készült Model Y példányt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.