Kiterjesztett valóság segíti a villanyautók megértését

A kiterjesztett valóságot hívta segítségül a Kia elektromos modelljeinek bemutatásához, a vadonatúj Kia Go Electric mobiltelefonos applikációval minden érdeklődő kreatív és izgalmas megoldásokon keresztül fedezheti fel az elektromobilitás világát. Az egyelőre csak angol nyelven elérhető programban hasznos információkat találhatunk a villanyautók által nyújtott vezetési élményről, az elektromos hajtásrendszer tulajdonságairól, valamint a töltési megoldásokról, de az általános tudnivalók mellett természetesen a Kia járművei kerülnek előtérbe.

Jelenleg az app a rendkívül népszerű e-Niro crossoverre fókuszál, de a modellpaletta bővülésével és a folyamatos frissítésnek köszönhetően újabb, és újabb Kia modelleket ismerhetünk meg az okostelefonunkon, nem csupán tisztán villanyost, hanem plug-in, enyhe, és sima hibridet is.

Az applikáció sokat segíthet minden vásárláson gondolkozó felhasználónak a számukra megfelelő autó összeállításában, hiszen különböző színekben, valamint az okoseszköz kameráját használva valós környezetben is megjeleníthetjük az általunk összeállított járművet, de a kereskedők is látványosabban tudják bemutatni a potenciális vásárlóknak az elérhető modelleket. A szoftver iOS-, és Android-kompatibilis, az előbbire itt, az utóbbira pedig itt lehet letölteni a Kia Go Electric alkalmazást.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.