A Honda e is jogosult lett a 2,5 milliós támogatásra

A mai naptól csökkentette a Honda Magyarországon az első elektromos modellje, a Honda e alapváltozatának listaárát, így ez az autó is jogosult lett a magasabb, 2,5 millió forintos állami támogatásra.

A korábban 11 099 000 forintba kerülő változat listaára a mai naptól 10 999 000 Ft, így az állami támogatás igénybevételével 8 499 000 forintért vásárolható meg. A magasabb felszereltséget jelentő és erősebb, 154 lóerős villanymotorral szerelt Honda e Advance változat listaára 12 679 000 Ft, így ez a modell csak a kisebb, félmilliós állami támogatásra jogosult.

Felárért további kiegészítők rendelhetők az autóhoz, például bőr belső, 17″ könnyűfém keréktárcsa, hangulatvilágítás vagy A-oszlop díszítés.

A prémium minőséget képviselő kisautóhoz az első tulajdonos számára ingyenesen jár a My Honda+ mobilalkalmazás hálózati csomagja, amellyel távolról is elérhető például a virtuális műszerfal és nyitható, illetve zárható a jármű. Az első évben szintén ingyenes Biztonság és utazás csomagért a második évtől már éves 16 495 forintot kell fizetni. Ez a csomag Digitális Útmenti segélyszolgáltatást, Zónakontrollt, gépjárműkereső, utazási előzmények, útvonaltervezés és kedvenc útvonalak mentése funkciókat kínál.

Szintén éves 16 495 forintba kerül a Honda Személyi Asszisztens, amellyel hangos utasításokat adhatunk az autónak. A rendszer angol, német, francia, olasz és spanyol nyelveken érhető el.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.