Hétfőtől rendelhető a Volkswagen ID.3

Közel négy héttel azután, hogy a foglalással rendelkező érdeklődők véglegesíthették megrendelésüket a Volkswagen ID.3 limitált szériás 1ST kiadására, július 20-án, azaz jövő hét hétfőn számos európai országban megnyílik a rendelés a villanyautó alapváltozatára is – jelentette be a gyártó a honlapján. A 35.575 eurós, extrák nélküli ID.3 ProPerformance alapmodellen kívül összesen hét, előre konfigurált felszereltségi csomag közül lehet választani a kereskedésekben, melyeket a VW az egyes fogyasztói csoportokra szabott.

A Life csomag 37 788 eurós vételárával például a leggazdaságosabb opció azok számára, akik szeretnék a legáltalánosabb extrákat autóikban, míg a 40 946 eurós Style csomagot azok számára alakította ki a gyártó, akik mátrix LED fényszórókkal és hátsó lámpákkal, valamint panoráma üvegtetővel csinosítanák ki az ID.3-ukat. A Business ajánlat egy az előzőnél kissé moderáltabb dizájnlöketet kölcsönöz az autónak, de több kényelmi és vezetéstámogató funkciót sorakoztat fel, ezért 41 287 eurót kell majd fizetni Németországban. A felszereltségi csomagok piramisának következő szintjén a Family áll 42 306 euróval, ezt a Tech követi több mint kétezer euróval drágábban, a csúcsot pedig a Max foglalja el 43 680 euróval. Ezek mindegyike az ID. 3 kisebbik akkumulátoros, nettó 58 kWh kapacitású változatára épül, amely nagyjából 420 kilométeres hatótávot ígér a WLTP szerint, a hátsó kerekeket pedig 150 kW teljesítmény és 310 Nm nyomaték mozgatja.

EZT OLVASTAD MÁR?  Luxusban és teljesítményben is verhetetlen a Porsche Taycan

A ProPerformance alapmodellen kívül Németországban elérhetővé válik a négyszemélyes, nagyobb akkumulátoros ProS is 77 kWh akkukapacitással, 550 km WLTP hatótávval, és 125 kW DC töltési teljesítménnyel, 40 936 eurótól kezdődően. Ehhez a változathoz tartozik a hetedik, úgynevezett Tour felszereltségi csomag 45 917 euróért, ami tartalmazza a mátrix fényszórókat, masszázsüléseket, 19 colos alufelniket, valamennyi vezetéstámogató-rendszert, Head-Up Displayt, és számos más extrát.

A kiszállítás októberben kezdődik, ám a Tech és Max csomagok AppConnect és a szélvédőre vetített kiterjesztett valóság funkciói csak 2021 első negyedévében érkeznek meg egy ingyenes frissítéssel. Az ekkor szállított példányokban már kezdetektől kezdve működni fognak ezek a digitális funkciók. Néhány hónap múlva a legolcsóbb belépő szintű modell is rendelhető lesz 330 km hatótávval, kevesebb mint 30 000 euróért. Az ID. 3 vásárlói országtól függően akár három évig kedvezményesen tölthetnek a We Charge platformján keresztül Európa egyes nyilvános töltőpontjain, beleértve az IONITY villámtöltő-hálózatot is.

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.