Végre megvan a Tesla akku-nap dátuma

Tavasz óta várják a villanyautósok és a részvényesek a Tesla nagy bejelentését egy akkumulátor-technológiai áttörésről, de jött a koronavírus és a halogatás. Április elejétől csak határozatlan dátumokat Twittelt Elon Musk, összevonták a szintén elhalasztott részvényesi tájékoztatóval. A legfrissebb információk pedig arról szóltak, hogy őszre halasztják az eseményt, de kis kárpótlásként a résztvevők betekintést kapnak az akkumulátorgyártás folyamatába is.

Tegnap azonban végre bejelentették, hogy szeptember 22 az a nap, amit érdemes megjelölni a naptárban. A rendezvénnyel kapcsolatban számos találgatást olvashattunk már. Sokan számítanak a 100 dollár/kWh határ átlépésére, de a Maxwell korábbi felvásárlása kapcsán új fejlesztésekben is reménykedhetünk. Jeff Dahn, a Tesla házon belüli akku-kutatója korábbi publikációi alapján 1 millió mérföld élettartamú akkumulátort is várunk előbb vagy utóbb.

A közelmúltban arról olvashattunk, hogy a németországi Giga Berlin építkezésnek már nem része egy eredetileg akkumulátor üzemnek tervezett gyártócsarnok. Ennek egyik oka az lehet, hogy máshol gyártják majd, esetleg külső beszállítótól vásárolják az itt gyártott autók számára az akkumulátorokat, de sokan abban bizakodnak, hogy olyan jelentős áttörést ért el az amerikai gyártó akku-fronton, hogy a korábbi tervekkel ellentétben már nem lesz szükség egy hatalmas épületre az akku gyártáshoz, mert a gyártósor elfér majd jóval kisebb alapterületen is.

EZT OLVASTAD MÁR?  Dollármilliókat spórolhatnak a dél-ausztrál áramfogyasztók a Tesla gigaakkumulátorával

Elektromos autót használsz?