Škoda ENYAQ – villanyautó vontatási képességgel

Akik tágas és megfizethető elektromos autóra várnak, nagy reményekkel tekintenek a Volkswagen ID.4 alapjaira épülő tisztán elektromos Škoda ENYAQ típusra. A hivatalos leleplezés még várat magára. A genfi autószalon helyett megtartott online bemutatón is csak álcafóliával ellátott autót láthattunk.

Az internetre azonban már felkerültek minimális álcázással ellátott modellek fotói is, így első ránézésre úgy tűnik, hogy a motor1.com friss videója csak egy a sok közül. Azonban ezek a felvételek azt is bizonyítják, hogy vontatásra is alkalmas a cseh elektromos autó.

https://motorsport.tv/embed/JrHfha8N?autoplay

Az eddig ismert információk szerint az ENYAQ háromféle akkumérettel, két- és négykerékhajtású változatban egyaránt megvásárolható lesz:

  • Škoda Enyaq iV 50 néven 55 kWh kapacitású akkuval, 347 km WLTP hatótávval érkezik a belépő modell
  • Škoda Enyaq iV 60 változat 62 kWh-ás akkuval, 380 km WLTP hatótávval
  • Škoda Enyaq iV 80 elnevezéssel, 82 kWh-ás akkumulátorral, 500 km WLTP hatótávval
  • Škoda Enyaq iV 80X, összkerékhajtással, 265 Le rendszerteljesítménnyel
  • Škoda Enyaq iV vRS, szintén két villanymotorral, négykerék hajtással, 306 lóerős rendszerteljesítménnyel, 6,2 másodperces 0-100 km/h gyorsulással.
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.