Az ügyfelek a kWh alapú elszámolást preferálják

Amikor néhány hete a Villanyóra Podcast vendégét, Tóth-Fekete Róbertet, a MOL Csoport alternatív üzemanyagok üzletágáért felelős vezetőjét arról kérdeztük, miért a kWh alapú elszámolást választotta a MOL Plugee, azt válaszolta, hogy a közvélemény kutatások alapján az ügyfelek többsége ezt tartja jónak. Úgy tűnik az amerikai ügyfelek is hasonlóan vélekednek, legalábbis a több mint 470 töltőállomással rendelkező Electrify America szolgáltató, amely az európai Ionity testvérének tekinthető az Egyesült Államokban, ezzel indokolta, hogy 23 államban a mai naptól átállnak az idő alapú árazásról a kWh alapú elszámolásra. Ahol marad a percdíj, annak oka, hogy egyes államokban a helyi előírások nem teszik lehetővé a kWh alapú számlázást.

Szerencsés helyzet, hogy a cég ügyfeleinek 70%-a azokból az államokból származik, ahol lehetőség van a váltásra. A kWh alapú díj a havidíj nélküli csomagban 0,43 dollár/kWh (130 Ft/kWh), de aki vállalja a 4 dolláros (1200 Ft) havidíjat, annak csak 31 centet (93 Ft) kell fizetni minden felhasznált kWh után. A változtatással egy időben a szolgáltató eltörli az 1 dolláros töltésindítási díjat is.

A kevésbé szerencsés államokban marad a percdíj, amely maximum 90 kW töltési teljesítményre képes autókkal előfizetés nélkül 16 cent (48 Ft) percenként, előfizetőknek pedig 12 cent/perc (36 Ft), 90 kW és 350 kW közötti töltési teljesítmény esetén pedig 32 cent/perc (96 Ft), ez esetben az előfizetők kedvezményes percdíja 24 cent (72 Ft).

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.