Transzkontinentális töltőhálózatot húzott fel a Volkswagen cége

Elkészült az Electrify America töltőhálózatának első transzkontinentális útvonala, mellyel átlagosan mindössze 70 mérföldre (112 kilométerre) csökken a távolság az ultra magas teljesítményű nyilvános töltőállomások között azon amerikai villanyautósok számára, akik az ország nyugati partjáról, Los Angelesből indulnak el az Atlanti-óceán partjánál fekvő fővárosba, Washington D.C.-be, és fordítva. A maximálisan 350 kW-os teljesítményt kínáló villámtöltők a 15-ös és 70-es autópálya mellett helyezkednek el, összesen 11 államot érintenek, és több mint 2700 mérföldet (4320 kilométert) lefedve alakítanak ki töltőfolyosót az Egyesült Államok két partvidéke között.

A Volkswagen dízelbotrányt követő kárpótlásaként létrehozott leányvállalat már dolgozik a következő transzamerikai útvonalon, mely a kaliforniai San Diegot köti majd össze a floridai Jacksonville városával az I-10 és I-8-as autópályák mentén. Az Electrify America azt ígéri, hogy a töltőtelepítések a már megszokott villámgyors ütemben folytatódnak, s minden hétköznap legalább egy új töltőállomás megnyílik, hogy ez a töltőfolyosó is teljes egészében elkészülhessen legkésőbb szeptember elejére. 2019-ben átlagosan 1,2 új DC töltőállomást hozott működésbe a cég egy munkanapon.

EZT OLVASTAD MÁR?  Működik a MOL negyedik villámtöltő állomása

Az Electrify America jelenleg több mint 435 töltőállomással várja a villanyautósokat, melyekből legalább 300 a legfontosabb útvonalak mentén található, hogy a nagy távolságú utazásokat támogassa. Az elkészült töltőállomások összesen több mint 1900 nagy teljesítményű DC töltővel vannak felszerelve szerte az országban, és száznál is több új helyszín kialakítása van folyamatban.

Elektromos autót használsz?