Pillanatok alatt lett kabrió a vadiúj Teslából

A Tesla Model Y-nal kapcsolatban meglehetősen sok minőségi problémáról hallhattunk a gyártás kezdete óta, de egyik sem annyira abszurd, mint az a történet, amit tegnap a közösségi médián osztott meg az egyik újdonsült tulajdonos. Az ügyfélnek az átvételt követően állítólag mindössze néhány kilométeren át sikerült csak gondtalanul élveznie vadonatúj villanyautóját, amikor az 580-as autópályán hazafelé tartva az egész tető egyszerűen leszakadt. A Redditen megosztott beszámoló szerint az autóban utazó apa és fia egyik pillanatról a másikra erős süvítést kezdett hallani, majd a nyitott ablak vagy ajtó utáni keresést végül az szakította meg, hogy pillanatokkal később eltűnt a tető a fejük fölül. Mivel a Model Y-nál az egész felső részt egyetlen üvegpanel jelenti, ennek elvesztése a teljes utasteret felfedte a kaliforniai szelek érintésének.

Egy rövid pánikolás után a tulajdonos irányt váltott, és visszavitte az autót a szalonba, ahol azt mondták neki, hogy vagy a tető ragasztása volt a hibás, vagy egyáltalán nem is volt ragasztás. A pontatlanul összeillesztett panelek, vagy a kopott festés egy dolog, de egészen elképzelhetetlen, hogy a gyári munkások elfelejtsék lerögzíteni a tetőt, és ez még a minőségbiztosítási ellenőrzésen is átmenjen. A pórul járt teslásnak egyébként felajánlották az ingyenes javítást, de visszautasította, így valószínűleg egy teljesen új autót fog majd kapni. Mi ebből a tanulság? Az autó átvételekor érdemes meggyőződni róla, hogy a helyén van-e a tető és nem lesz belőle meglepetésszerű kabrió az autópályán.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.