Október végén Budapesten ismerkedhetünk a villanyautókkal

Október legutolsó péntekén ismét Budapesten kerül megrendezésre a Villanyautósok Közösségének baráti találkozója, az elektromobilitás iránt érdeklődő látogatók egy már jól ismert helyszínen, a Westend City Center tetőkertjénél oszthatják meg egymással tapasztalataikat. Az elmúlt hónapokban kevés lehetőség adódott hasonló összejövetelekre a koronavírus-járvány miatt, bizonyára ennek a hosszú szünetnek, és a villanyautós barátok iránt érzett egyre fájóbb hiánynak köszönhető az, hogy szeptember végén Magyarország legnagyobb elektromos autós találkozója valósult meg Keszthelyen, több mint 150 résztvevővel. A festői tájról ezúttal ugyan le kell mondanunk, de hasonlóan pozitív élmény lehet a Westend kibővített töltőparkjának látványa, mely most már több mint 40 elektromos gépjármű töltését teszi lehetővé egyszerre.

Villanyautós találkozó a Westendben

A részvétel, valamint a rendezvény ideje alatt zöld rendszámos elektromos autóval a parkolás is és a töltés is ingyenes, de a szervezők szeretettel várnak minden olyan látogatót, akik még csak gondolkoznak egy elektromos autó vásárlásán. Az sem baj, ha szerinted a belsőégésű motoré a jövő, és a villanyautózás zsákutca, gyere el, és tájékozódj olyanoktól, akik naponta közlekednek kibocsátásmentes technológiával. Az esemény időpontja 2020. október 30., péntek 17:00.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.