Tűzveszélyesek lehetnek a BMW plug-in hibridjei!

Szünetelteti a 3-as sorozat, 3-as sorozat Touring, X1, X2, X3, X5, 2-es sorozat Active Tourer, 7-es sorozat, 5-ös sorozat, 5-ös sorozat Touring, valamint a Mini Countryman plug-in hibrid meghajtású típusainak értékesítését, és több ezer darabot hív vissza ezekből a BMW, miután a 2020. március 13. és augusztus 6. között gyártott példányok töltését balesetveszélyesnek ítélte meg. A gyártó által kiadott közlemény szerint az akkupakk hegesztése során hátramaradt fémszennyeződés okozza a problémát, ami a hegesztés méretétől, alakjától, és pozíciójától függően ritka esetekben akár rövidzárlathoz is vezethet a nagy feszültségű akkumulátorban, annak kigyulladását idézve elő.

BMW X2 PHEV

Anyagi kárt, illetve személyi sérülést még nem jelentettek, de a BMW arra kéri az említett időszakban készült példányok tulajdonosait, hogy a szervizben történő ingyenes átvizsgálásig és az esetleges hibák javításáig ne töltsék hálózatról a járművek akkumulátorát. A gyártó már elkezdte felvenni a kapcsolatot vásárlóival. Az érintett plug-in BMW-k és MINI-k száma világszerte körülbelül 4460 darab, ennek közel negyede Németországban található.

BMW 5-ös sorozat plug-in hibridek

Rövid időn belül ez a második eset, amely során konnektoros hibrid modellt szükséges visszahívni tűzveszély miatt, a Ford Kuga PHEV-nél azonban sajnos nem sikerült ennyire korán felismerni a problémát.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.