Hivatalos: megújult a Tesla Model 3

Hetek óta megy a találgatás, de most – majdnem – minden kérdésre választ kaptunk.

Apró változások kívül

A Tesla tegnap éjjel frissítette a hivatalos weboldalát, és felkerültek a képek és adatok a megújult Model 3-ról.

Az autó külsején két látványos újdonság van. Az egyik a chrome delete, azaz valóban matt fekete keretet kaptak az ablakok és ilyen lett a kilincs is az eddigi krómozott felület helyett. Ez mostanában elég nagy divat trend, és valljuk be a krómozás nem egy túl környezetbarát eljárás, de tudjuk, hogy vannak akik szerint elegánsabb a csillogó, fémes felület és hiányolni fogják.

A másik látványos újdonság az új felni, ami az opcionális 19 colos méretben érhető el.

FRISSÍTÉS: úgy néz ki nem csak a 19-es felni frissült. Megújult az alap 18-as műanyag aero dísztárcsája is, a Performance változat pedig megkapta a 2016-os prototípus premierjekor látott “überturbine” fantázianevű változatot. Ez eddig csak a Model Y-nál volt elérhető.

Az új 18-as aero (levehető) dísztárcsa, 19-es ezüst színű felni és a 20-as überturbine.

Arról egyelőre nincsen információnk, hogy az autók fényszóróinak belseje is megújult volna, ahogyan arról hallani lehetett, pedig ezen a téren lenne mit fejlődnie az amerikai gyártónak.

Megújult belső

Ahogyan azt várni lehetett, új középkonzolt kapott az autó, amely már nem billenőfedél mögé rejti a telefontöltőket és csak 2 fődarabból áll. A műszerfal alatti részen szériafelszereltség a dupla, vezeték nélküli kárpitozott telefontöltő, amelynek nincs fedele. Így talán nehezebb az autóban felejteni a telefonokat is. Alatta egy tolófedél alá került a rakódórekesz és továbbra is van két pohártartó, bár azok kicsit előrébb kerültek mint eddig voltak.

A hivatalos weboldal fotóin az is látszik, hogy a középkonzol oldala műbőr kárpitozást kapott (eddig csupasz műanyag volt), a tárolórekeszt és a pohártartót körbeölelő rész pedig alumíniumkerettel van díszítve. Bár fotó nincs róla, az online konfigurátor megerősíti, hogy mostantól minden Model 3 automatikusan működtethető, motorizált csomagtér ajtóval rendelkezik, és úgy tudjuk valóban hőszivattyút kapott az autó.

A frissítéssel egy időben az összes Tesla hatótávja is megnőtt – erről egy külön rövid hírben számolunk be hamarosan. Az autók ára változatlan: a Model 3 nettó 40 ezer eurónál indul a magyar vásárlók számára.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.