Hivatalos: megújult a Tesla Model 3

Hetek óta megy a találgatás, de most – majdnem – minden kérdésre választ kaptunk.

Apró változások kívül

A Tesla tegnap éjjel frissítette a hivatalos weboldalát, és felkerültek a képek és adatok a megújult Model 3-ról.

Az autó külsején két látványos újdonság van. Az egyik a chrome delete, azaz valóban matt fekete keretet kaptak az ablakok és ilyen lett a kilincs is az eddigi krómozott felület helyett. Ez mostanában elég nagy divat trend, és valljuk be a krómozás nem egy túl környezetbarát eljárás, de tudjuk, hogy vannak akik szerint elegánsabb a csillogó, fémes felület és hiányolni fogják.

A másik látványos újdonság az új felni, ami az opcionális 19 colos méretben érhető el.

FRISSÍTÉS: úgy néz ki nem csak a 19-es felni frissült. Megújult az alap 18-as műanyag aero dísztárcsája is, a Performance változat pedig megkapta a 2016-os prototípus premierjekor látott “überturbine” fantázianevű változatot. Ez eddig csak a Model Y-nál volt elérhető.

Az új 18-as aero (levehető) dísztárcsa, 19-es ezüst színű felni és a 20-as überturbine.

Arról egyelőre nincsen információnk, hogy az autók fényszóróinak belseje is megújult volna, ahogyan arról hallani lehetett, pedig ezen a téren lenne mit fejlődnie az amerikai gyártónak.

EZT OLVASTAD MÁR?  Tölthető Toyota RAV4 érkezik?

Megújult belső

Ahogyan azt várni lehetett, új középkonzolt kapott az autó, amely már nem billenőfedél mögé rejti a telefontöltőket és csak 2 fődarabból áll. A műszerfal alatti részen szériafelszereltség a dupla, vezeték nélküli kárpitozott telefontöltő, amelynek nincs fedele. Így talán nehezebb az autóban felejteni a telefonokat is. Alatta egy tolófedél alá került a rakódórekesz és továbbra is van két pohártartó, bár azok kicsit előrébb kerültek mint eddig voltak.

A hivatalos weboldal fotóin az is látszik, hogy a középkonzol oldala műbőr kárpitozást kapott (eddig csupasz műanyag volt), a tárolórekeszt és a pohártartót körbeölelő rész pedig alumíniumkerettel van díszítve. Bár fotó nincs róla, az online konfigurátor megerősíti, hogy mostantól minden Model 3 automatikusan működtethető, motorizált csomagtér ajtóval rendelkezik, és úgy tudjuk valóban hőszivattyút kapott az autó.

A frissítéssel egy időben az összes Tesla hatótávja is megnőtt – erről egy külön rövid hírben számolunk be hamarosan. Az autók ára változatlan: a Model 3 nettó 40 ezer eurónál indul a magyar vásárlók számára.

Elektromos autót használsz?