Főoldal » elektromosautó-töltés » Új parkolási és töltési rend a Westendben

Új parkolási és töltési rend a Westendben

Szeptember elején módosult a parkolási és töltési rend a budapesti Westend Bevásárlóközpont parkolóházában, ami elsősorban az elektromos autó tulajdonosokat érintette. A helyszín az elmúlt években nem csak arról vált ismerté, hogy a legtöbb töltőt kínálja az autósok számára, de arról is, hogy zöld rendszámos autóval érkezve nem kellett fizetni a parkolásért. Ez a lehetőség szűnt meg most ősszel, így az elektromos autók után is ugyanúgy parkolási díjat kell fizetni, mint minden más autó után.

De nem maradtak a villanyautósok sem kedvezmény nélkül, hiszen a töltésért továbbra sem kell fizetni, és a bevásárlóközpont a törvényi előírásoknak megfelelően bővítette a töltők számát is. A töltők indításához azonban előzetes regisztrációra, illetve a regisztrációkor kiadott kártyára van szükség. A regisztráció online elvégezhető, a kártyát pedig a regisztrációt követő naptól lehet átvenni az aluljáró szinten középen lévő információs pultnál. Az első kártya ingyenes, de elvesztés esetén a pótlása 6000 forint.

A Villanyautósok Közössége most pénteken villanyautós találkozót tart a Westendben, így aki pénteken élni szeretne a töltési lehetőséggel, annak érdemes a regisztrációt még a héten elintéznie. A kártya kiadása az információs pultnál mindössze 2-3 perc, de a nagyszámú autós miatt a találkozó ideje alatt erre több időt kell majd szánni. A találkozóra minden villanyautóst (BEV és PHEV egyaránt) és érdeklődőt szeretettel várunk a külső parkolóház B szintjén pénteken 17 órától.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.