Európából rendeltek több száz villanyautót Fiskertől

300 darabos megrendelést kapott Henrik Fisker a januárban bemutatott villanyautójára egy fuvarmegosztó szolgáltatást kínáló dániai vállalattól. Ez a legnagyobb egyszeri megrendelés, mely eddig az Ocean elnevezésű tisztán elektromos divatterepjáróra beérkezett az ismert formatervező elmondása szerint. Kissé meglepőnek mondható, hogy a csodaaksikról és szuper villanyautókról szóló rengeteg beteljesítetlen ígéret után valaki annyira megbízik Fiskerben, hogy így bevásároljon egy csupán tanulmányként prezentált járműből, de talán abban reménykedhet a Viggo, hogy a Magnával való együttműködésnek köszönhetően ezúttal tényleg gyártásba kerülhet az üzletember szerzeménye.

A Viggo egy 2019-ben alapított cég, melynek flottája jelenleg 55 gépjárműből áll, 100 tagúra való bővítési tervekkel az év végére. Az eddig több mint 100.000 utazást lebonyolító start-up 2021-ben a norvég piacra is betörne, később pedig Skandinávia-szerte kiterjesztené ride-hailing hálózatát, ehhez vásárolta a háromszáz prémium SUV-t, melyek 2022 negyedik negyedévben érkeznek meg.

„A Fisker Oceant a hely, hatótávolság, és érték prioritások mentén alakítottuk ki, ezek olyan jellemzők, amelyek a Viggónak, a sofőrjeinek, és az ügyfeleinek is nagyon fontos. Dániában született és nevelkedett emberként, büszke vagyok, hogy ez a dán vállalat a Fiskert választotta a közös munkához, és bizalmat fektetett cégünkbe és termékeinkbe. Ez az együttműködés egyike azon több járműre szóló megrendeléseknek, amiket a Viggóhoz hasonló mobilitási vállalatokkal, illetve nagy vállalati flottaüzemeltető céggel tervezünk aláírni” – kommentálta Henrik Fisker, a Fisker Inc. vezérigazgatója.

Az Ocean végleges változata jövő év májusában mutatkozik be.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.