A Mobiliti három év alatt az e-mobilitás meghatározó szereplőjévé vált

Hároméves a Mobiliti elektromobilitási tevékenysége, ideje számot vetni, honnan indultunk, és meddig jutottunk ez idő alatt. Gyorsan eltelt a három év, miközben végig arra törekedtünk, hogy minél magasabb színvonalú szolgáltatást biztosítsunk azok számára, akik az alternatív meghajtású járművek mellett tették le a voksukat, hogy a sűrítettföldgáz- és az elektromosáram-alapú közlekedéssel gyermekeink számára is élhetőbb környezetet tudjunk biztosítani.

Az NKM Mobilitás Kft. kezdetben CNG (Compressed Natural Gas – sűrített földgáz) szolgáltatással indult. 2011 végén adtuk át Budapest első közforgalmi CNG-töltőberendezését, mára pedig már hét közforgalmi és két üzemi CNG-töltőállomással rendelkezünk. 2019-ben Kaposváron nyílt meg az első, kezelő nélküli Mobiliti CNG-töltőállomás. Jelenleg is tárgyalásokat folytatunk partnerkörünk jelentős bővítése érdekében.

Az addig hazánkban szinte ismeretlen területen a Mobiliti három év alatt az e-mobilitás legmeghatározóbb szereplője lett.

CNG-s tevékenységünk mellett 2017 végén, azaz pontosan három éve indítottuk el e-mobilitás üzletágunkat Mobiliti márkanév alatt, és 2018 elején megkezdtük publikus elektromos töltőállomásaink telepítését.

A 2019-es év jelentős eredményeket hozott társaságunk életében. Az NKM Mobilitás Kft. év végén írta alá az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. megvásárlására vonatkozó szerződést. Az e-Mobi 2017 és 2019 között országszerte 336 töltőállomást telepített és üzemeltetett. A rendszerek integrációjával az MVM Csoport töltőoszlopainak száma elérte a 462 db-ot, ezzel megvalósítottuk a teljes országos lefedettséget. 2019 végére a Mobiliti applikáción keresztül regisztrált ügyfeleink száma már közel 12 000 főre emelkedett. Az e-Mobi-töltőkre is kiterjesztettük a Mobiliti 0–24 órás ügyfélszolgálatát, a Mobiliti applikációt és az RFID-vel történő azonosítást. 2020-ban további kulcsfontosságú partnerekkel kezdtük meg az együttműködést.

A Mobiliti kiszámítható, megbízható és folyamatosan bővülő hálózata jelenleg az ország legnagyobb e-töltő-infrastruktúrája, szolgáltatásainknak köszönhetően pedig már a kisebb akkumulátorral szerelt autókkal is nehézségek nélkül átjárható az ország.

Megbízható rendszereinkkel, szolgáltatásainkkal folyamatosan rendelkezésre állunk

Az MVM Csoport informatikai leányvállalata, a Grape Solutions Zrt. egyedülálló, világszinten is az egyik legfejlettebb integrált navigációs és fizetési-számlázási mobilapplikációt fejlesztett a felhasználók részére, amely lehetővé teszi a kiemelt partnerek számára személyre szabott megoldások kialakítását is.

Saját Mobiliti alkalmazásunk révén olyan kényelmi funkciók is elérhetők, mint a töltőpontok keresése, valós idejű foglaltságjelzés vagy a navigációs funkciók. Az alkalmazás a töltések indításán és leállításán túl a töltés közben valós idejű információkat biztosít a töltés állapotáról, így a felhasználók távolról is tájékozódhatnak a töltöttség aktuális mértékéről. A töltésindítás pedig nemcsak applikációval, hanem – egyedülálló módon – úgynevezett Mobiliti-ügyfélkulccsal (RFID) is lehetséges.

Mára velünk már átjárható az ország

Ma már az ország legnagyobb e-töltő-infrastruktúráját mondhatjuk magunkénak, és közel 24 000 regisztrált ügyféllel rendelkezünk.

A Mobiliti megbízható, teljes körű szolgáltatásával várjuk az e-autósokat több mint 500 gyors- és 65 villámtöltő oszlopunknál, melyeknek jelentős része az autópályák mentén működik.

A bevásárlások alatt is számíthatnak ránk

Partnerszerződéseinknek köszönhetően ott vagyunk a Decathlon, az Auchan, valamint a SPAR és INTERSPAR áruházaknál, valamint az M7-es autópálya székesfehérvári és az M3-as autópálya geleji lehajtójánál lévő Shell-töltőállomásokon is.

Már külföldön is megkönnyítjük a töltést

A Mobiliti alkalmazása már nemcsak Magyarországon, hanem Európa országaiban és a kontinensen kívül is, összesen 35 országban, közel 100 000 töltési ponton érhető el. A Mobiliti app segítségével a töltés az itthon már megszokott módon történhet, nem szükséges más külső szolgáltatók alkalmazásának letöltése. Fontos, hogy a külföldi töltések díja is a Mobiliti elszámolási rendszerén keresztül, forintban egyenlíthető ki, előterhelés nélkül, amiről a Mobiliti az itthoni töltésekkel megegyező módon küld számlát.

Elég egy mobil vagy egy Apple Watch

Okostelefon mellett az Apple Watch használatával már a csuklóról is elindítható a töltés, valamint a telefon megérintése nélkül is látható a töltés állapota.

Kedvező díjcsomagokat alakítottunk ki

Ügyfeleink kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb díjcsomagot, és ha szeretnék, zöldárammal is tölthetnek!

Legújabb prepaid szolgáltatásunkkal lehetőség van előre feltöltött összeg felhasználására is, így akár e-autós családtagjait, barátait is meglepheti ajándék kilométerekkel.

Gondoltunk üzleti partnereinkre is

A Mobiliti már cégek számára is kínál kulcsrakész e-autó-töltési szolgáltatást. Flotta szolgáltatásunk keretében a több elektromos járművel rendelkező vállalkozások és intézmények utólag is rendezhetik töltési szolgáltatásaink díját. Töltőberendezéseinkkel és háttér-informatikai rendszerünkkel az elektromos autók üzemeltetése kiválóan megvalósítható üzleti környezetben is.

Jelen vagyunk otthonában

Elindítottuk otthontöltési szolgáltatásunkat. Segítségünkkel családi házas környezetben vagy akár társasházak esetében is bárki megtalálhatja a számára ideális megoldást intelligens töltőberendezéseinkkel.

Sőt, az autóban is együtt utazunk!

A hazai e-mobilitás-szolgáltatók között elsőként a Mobiliti alkalmazás támogatja az Apple CarPlayt. Az autó központi képernyőjén megjelenő listához hozzáadható a Mobiliti app, így vezetés közben is biztonságosan és kényelmesen megtalálható a legmegfelelőbb szabad töltőállomás.

Így bátran elmondhatjuk:

A Mobiliti partner az elektromobilitásban otthon, a munkahelyen és útközben is!

Hazánk legnagyobb alternatívüzemanyag-szolgáltatójaként természetesen a jövőben is azon dolgozunk, hogy töltőhálózatunkat, valamint az informatikai megoldásokat és a kapcsolódó szolgáltatásokat folyamatosan bővítsük, ezáltal az e-mobilitás és a g-mobilitás (CNG, LNG, H2) terén ügyfeleinknek továbbra is a lehető legmagasabb szintű felhasználói élményt biztosítsuk. www.mobiliti.hu