Nem lesz több benzines Peugeot 208

A Peugeot 208 jelenleg hagyományos és elektromos változatban egyaránt kapható, ám az elektromos változat piaci bevezetését követően a cég vezetőit meglepte, hogy milyen nagy arányban választják a vásárlók a tiszta üzemű verziót. Egy gyártónak természetesen meg kell felelni a piaci igényeknek, így számunkra egyáltalán nem meglepő, hogy Jean-Phillipe Imparato, a Peugeot igazgatója, megerősítette az Auto Express értesülését arról, hogy a francia gyártó a B szegmens legfontosabb modelljének következő generációja kizárólag elektromos változatban készül majd.

Imparato azt is elmondta, hogy mi áll a radikális döntés hátterében: „Hónapról hónapra, hétről hétre globálisan növekszik az elektromos járművek iránti igény. Az elmúlt tíz hétben a 208 és 2008 modellek több mint 14%-át elektromos változatban rendelték.”

A nagytestvér, 3008-ból egyelőre tisztán elektromos változat nem kapható, de a PHEV verzió részesedése jelentős, az autók 27%-át tölthető hibrid hajtásrendszerrel kérik a vásárlók.

Peugeot 3008 PHEV

A kis autók kedvelőinek viszont egyelőre sajnos várniuk kell: a Peugeot 108 továbbra is belső égésű motorral marad gyártásban, melynek oka egyértelműen a költségek. Imparato szerint az A szegmensben az elektromos hajtás, a konnektivitás az 5G és a megfelelő EuroNCAP eredmény iránti elvárások túlságosan megnövelnék a költségeket, így az eredetileg 10.000 eurós autók gyorsan 30.000 euróba kerülnének.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.