Fontos újítást vezet be a Volkswagen, szerviz nélkül is javulhat az autó

Hivatalosan is bejelentette a Volkswagen a 2.1-es szoftververzió érkezését az ID-családhoz, amely az eddigi kisebb-nagyobb problémák javítása mellett egy nagyon hasznos újdonságot is bevezet, mégpedig az OTA (Over-the-Air) frissíthetőséget. Ez azt jelenti, hogy kevesebbszer kell majd meglátogatni a szervizt a villanyautókkal, hiszen a szoftveresen orvosolható hibákat WiFi-n, vagy mobilhálózaton az autóban ülve letölthetjük és telepíthetjük.

Az év 8. naptári hetétől gyártott ID.3-asok és ID.4-esek már automatikusan a 2.1-es szoftverváltozatot kapják, akiknek viszont korábbi gyártású autó jutott, azoknak még egyszer el kell menni szervizbe a frissítés telepítéséhez.

A legelső OTA-frissítést jelenleg több mint 3000 céges autóban tesztelik, a vásárlókhoz idén nyáron érkezik meg. Ezt követően háromhavonta megjelenik egy újabb frissítés, ami nem csupán esetlegesen felmerülő hibákat javít, hanem optimalizálja a rendszer teljesítményét, és újabb funkciókkal bővíti az autók tudását. Így minden megvásárolt és átadott ID. szoftvere folyamatosan azon a szinten maradhat a jövőben, amivel az újak megjelennek – írja a Volkswagen.

Az interneten keresztül történő szoftverfrissítés egyre gyakoribb az autóiparban, többek között a Volvo és a Polestar is a napokban küldte ki az elsőt elektromos autóira, amely a fedélzeti számítógép optimalizálása mellet a hatótávolságon, és a töltési teljesítményen is növelt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.