HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Jönnek a Tesla éttermei

A közösségi médiára mindig lehet számítani, hogy olyan érdekes dolgokat ássanak elő, amelyekről amúgy hónapokig, vagy évekig nem szereznénk tudomást.

Dupla sajtburger, Tesla logóval

Bár már sokat javult a helyzet, még mindig előfordul, hogy egy-egy villámtöltő környékén se étel, se ital, se WC, se szemetes nem található, csak tölthetünk a préri közepén. A Teslánál is tudják ezt, hiszen az ő töltőállomásaiknál is általában csak ott jobb a helyzet, ahol egy benzinkút, szálloda, vagy áruház parkolójában állnak az oszlopok. Akad persze egy-egy olyan Tesla Supercharger helyszín, ahol a repülőterek üzleti váróihoz hasonló lounge-ban, egy Tesla logós a kávét szürcsölgetve üthetik el az autósok az időt, de nem ez a jellemző.

Forrás: Tesla

Most egy friss szabadalmi kérelem kapcsán derült, ki, hogy ezen a téren is tervei vannak a vállalatnak. Na nem valami új hamburgert szabadalmaztattak, de kérvényezték, hogy a Tesla logó védjegyoltalmát terjesszék ki az éttermi szolgáltatásra, büfékre, önkiszolgáló éttermekre és elviteles éttermi pontokra is.

Elon Musk testvérének, a 48 éves Kimbal Musknak egyébként van érdekeltsége a vendéglátás területén. Feleségével közösen három bisztrót üzemeltetnek, és a Big Green nevű alapítványa célja, hogy megtanítsa az amerikai tinédzsereket a főzés és a házikert alapjaira, hogy egészségesebb életmódra szoktassa őket a gyorséttermek helyett. Mostanra már 7 amerikai nagyváros 600 iskolájának 300 ezer diákja vesz részt a programban. Úgyhogy még az sem kizárt, hogy itt valami együttműködés készül a testvérek között.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.