Mutatóba sem maradt dízel kisteherautó a posta flottájában

A brit királyi posta Facebook oldalán számolt be róla, hogy a Bristol East Central Delivery Office az első helyszín, amely teljes szállító- és gyűjtő járműparkját tisztán elektromos kisteherautókra cserélte. A helyi flotta eddigi 23 dízel járművének mindegyikét Peugeot e-Expert váltotta, melyekhez hat darab, egyenként két aljzattal ellátott töltőoszlopot is telepítettek, így a flotta fele tud egyszerre töltődni.

A 23 darabos flottából egyszerre 12 autó töltődhet a hat töltőoszlopon (Fotó: Royal Mail Bristol / Facebook)

Marvin Rees, Bristol polgármestere fantasztikusnak aposztrofálta a hírt és elmondta, hogy a posta  23 elektromos járműve remekül kiegészíti a Bristol utcáin közlekedő 99 db biogáz üzemű autóbuszt és fontos lépés a levegő minőségének javítása érdekében.

Rob Wotherspoon szakszervezeti képviselő hozzátette, hogy „ez nem csak az éghajlatváltozás elleni küzdelemről szól, hanem arról a levegőről is, amelyet közösségünk belélegez.”

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.