Amerikai ízlésvilágot hoz majd Európába a Ford MEB-platformos modellje

Bár a Ford MEB padlólemezre épülő tisztán elektromos crossovere műszakilag a Volkswagen ID.4-gyel azonos alapra épül, stílusa teljes mértékben eltérő lesz attól, nyilatkozta nemrégiben Stuart Rowley, a Ford európai vezetője.

A Sanghajban bemutatott Ford EVOS nem tisztán elektromos modell, és nem is várható az európai bevezetése, de a faltól-falig műszerfala egy villanyautóban is megállná a helyét

A Ford az egyetlen Európában is jelen lévő amerikai autómárka, és ezt szeretnék kiaknázni annak érdekében, hogy kielégítsék az amerikai stílust kereső európai vásárlók igényeit. A versenytársak közül kiemelkedő autón megjelennek majd a Mustang Mach-e modell stílusjegyei. Az autó bemutatóját 2022-re ígérik, a forgalmazás pedig 2023-ban kezdődik. Az egyelőre nem ismert nevű új modellt a Ford kölni üzeme fogja gyártani.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.